MENIU

Trei kamikaze sunt în cărți pentru șefia Finanțelor. Marea surpriză ar fi...

Adio, dar rămân la Minister

După demisia lui Darius Vâlcov de la Ministerul Finanțelor, în urma problemelor acestuia cu justiția, premierul Victor Ponta a declarat că are trei posibile variante pentru înlocuirea lui Vâlcov, însă îi va fi greu să gasească "un kamikaze" care să vrea această funcție.

Trei nume de politicieni sunt "în cărți" pentru preluarea Ministerului Finanțelor Publice după demisia lui Darius Vâlcov, potrivit unor surse citate de Realitatea TV.

Cei trei oameni vizați pentru postul de "kamikaze" la Finanțe ar fi deputatul Viorel Ştefan, Cristian Socol, consilier personal al premierului pe probleme economice și Dan Manolescu, secretar de stat în Ministerul de Finanțe.

Dan Manolescu are o experiență de peste 16 ani în consultanță fiscală, ajungând chiar vicepreședinte al Camerei Consultanților Fiscali înainte de numirea la Ministerul de Finanțe, în ianuarie 2013. 

Cristian Socol este conferenţiar universitar la ASE Bucureşti și consilier personal al premierului pe probleme macroeconomice. Socol publică periodic articole economice în Ziarul Financiar.

Deputatul Viorel Ştefan este preşedinte al Comisiei de Buget-Finanţe din Camera Deputaţilor și numele său a fost vehiculat și în trecut pentru preluarea Finanțelor.

Marea surpriză pentru portofoliul Finanțelor ar fi însă revenirea ex-ministrului "Harvard", Ioana Petrescu, ajunsă celebră pentru numeroasele gafe de la conducerea ministerului și trecută ulterior în poziția de Consilier de Stat pe probleme economice la Cancelaria Prim-Ministrului.

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului demisionar Darius Vâlcov să rămână în funcție până trimite Codul Fiscal în Parlament.

"Domnul Darius Vâlcov, în aprecierea mea ca prim-ministru şi în aprecierea tuturor celor care nu sunt orbiţi de patimă politică, este un ministru foarte bun de Finanţe. Voi transmite solicitarea sa de demisie către preşedintele României imediat după ce aprobăm în şedinţa de ‪Guvern‬ cele două proiecte de Cod fiscal și Cod de procedură fiscală și vor fi trimise spre Parlament. Miercurea aceasta sau săptămâna viitoare cel mai târziu", a scris Victor Ponta, pe Facebook.

Mai multe articole despre:
Ministerul de Finanţe Darius Vâlcov