MENIU

Trei bebeluși din Argeș rămân la ”Marie Curie”. Care sunt criteriile de externare

Trei copii cu sindrom hemolitic-uremic rămân internați la spitalul ”Marie Curie” din Capitală. Doi dintre ei fac în continuare dializă.

”În primul rând, pentru externare, este importantă starea de bine a bebelușilor. Sunt copii care apar dintr-o dată cu o figură luminoasă, care mănâncă bine și se joacă. Al doilea lucru care ne interesează se leagă de insuficiența renală. Trebuie să aibă niște valori ale retenției care tind spre normalizare. Nu ne așteptăm la valorile normale.

Al treilea lucru se leagă de anemie. Aceasta trebuie să fie corectată. Al patrulea aspect se leagă de trombocitele care la inceputul bolii se distrug în numar mare și care trebuie să fie normale pentru externare”, a declarat medicul Mihaela Bălgrădean, şeful secţiei Nefrologie de la Spitalul ,,Marie Curie”. 

De asemenea, medicii le recomandă părinților să nu-i lase pe copiii externați să intre în contact cu prea multe persoane în zilele următoare.

La o lună de când primii bebeluși din Argeș au fost diagnosticați cu această afecțiune, bacteria E.Coli a fost descoperită în brânza proaspătă de vaci produsă de o firmă din Curtea de Argeș. De asemenea, aceeași bacterie ar fi fost găsită și în carnea de pui din casele unor copii care au ajuns la spital. Carnea, însă, provenea din propria gospodărie a familiei.