MENIU

Trei bărbați, reținuți după ce au spart casa uneia dintre victimile incendiului din Colectiv

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB), sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, au pus în aplicare 4 mandate de percheziție în București și județele Ilfov și Prahova, în urma cărora trei bărbați, suspectați de săvârșirea infracțiunii de tentativă de furt, au fost reținuți. Aceștia ar fi spart casa uneia dintre victimile din Colectiv, în timp ce aceasta se afla în spital. Ulterior, victima a decedat.

Mai exact, hoții au spart casa lui Florin Cristian Popescu, bodyguard în clubul Colectiv. Acesta a decedat în spital.

“La data de 2 noiembrie 2015 poliţiştii Capitalei au fost sesizaţi de către o femeie cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în interiorul unui apartament ce aparţine unui bărbat ce se afla internat într-un spital, ca urmare a incidentului din data de 30 octombrie 2015, petrecut în clubul Colectiv”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

Potrivit oamenilor legii, fapta reclamată a fost săvârșită de trei bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 38 de ani, cunoscuți cu preocupări de natură infracțională.

În urma investigaţiilor efectuate a rezultat faptul că suspecții, cunoscând faptul că proprietarul apartamentului se afla internat în spital, au pătruns prin efracţie în locuinţă.

Din cauza stării precare de sănătate a victimei şi ulterior decesului acesteia, aceasta nu a putut fi audiată.

La data de 25 februarie, au fost puse în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară, în urma cărora au fost identificate şi ridicate obiecte vestimentare, mai multe instrumente ce ar fi putut fi folosite la săvârşirea infracţiunii, cartele telefonice şi telefoane mobile, persoanele implicate fiind conduse pentru audieri la sediul Secţiei 15 Poliţie.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat, cu cei în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 

Mai multe articole despre:
furt poliţie colectiv