MENIU

Trebuie copilul tău să stea acasă dacă are păduchi? Medicii spun că nu este neapărat nevoie

<p>60% din rom&acirc;ni au avut păduchi. "Este o problemă comună a zilelor noastre"</p>

În timp ce mulţi părinţi sunt îngrijoraţi de faptul că micuţii lor ar putea lua păduchi de la şcoală sau de la grădiniţă, medicii spun că nu este o problemă publică de sănătate şi că nu este necesar ca aceştia să stea acasă. 

Deşi păduchii luaţi de la şcoală sau de la grădiniţă dau multe bătăi de cap părinţilor, medicii afirmă că nu este neapărat nevoie ca micuţii să stea acasă din acest motiv. 

În acest sens, Academia Americană de Pediatrie a lansat o serie de recomandări în care se arată şi faptul că, dacă au păduchi, copii nu ar trebuie să fie trimişi acasă de la şcoală sau grădiniţă, deoarece nu reprezintă o problemă de sănătate publică. Această recomandare a lansat aprigi dezbateri printre părinţii, scrie cbsnews.com.

Părinţii afirmă că paduchii reprezintă o adevărată bătaie de cap pentru ei. "Este extrem de greu să stai şi să iei fiecare şufiţă de păr să o verifici", a spus o mamă a cărei fetiţă a stat două săptămâni acasă pentru a putea scăpa de paduchii pe care i-a luat de la o colegă de clasă.

Din acest motiv părintele consideră că recomandarea este "ridicolă".

Academia Americană de Pediatrie precizează că "păduchii nu sunt o boală sau un semn al igienei precare". În plus, doctorii din cadrul acestei instituţii afirmă că păduchii au o rată mică de contagiune în cazul colegiilor de clasă.

De asemenea, aceştia afirmă că în cazul în care elevii lipsesc de la şcoală şi pierd ceea ce se predă atunci este o problemă mai serioadă decât păduchii.

Astfel, pediatrii recomandă părinţilor să folosească şampon împotriva păduchilor şi să îşi trimită copiii la şcoală.

Mai multe articole despre:
şcoală medici păduchi recomandări