MENIU

Tratamentul care ar putea funcționa extrem de eficient contra celei mai temute boli

După cum știi, Ebola este considerată cea mai gravă boală din ultimul secol, din cauza faptului că nu există un tratament pentru aceasta. Însă, cercetătorii au descoperit tratamentul revoluționar prin care Ebola ar putea fi tratată.

Este vorba, de fapt, despre două medicamente noi care, potrivit specialiștilor, vor schimba radical rata mortalității în cazul celor infectați cu Ebola. Mai exact, potrivit rezultatelor obținute în urma testelor, aceste medicamente asigură o rată de supraviețire între 89 și 94% a bolnavilor. Ceea ce este absolut fantastic, dacă te gândești că în mod normal jumătate dintre persoanele infectate cu Ebola decedau.

„De acum înainte, nu vom mai spune că Ebola este incurabilă. Acest progres ne va ajuta în viitor să salvăm mii de vieți, care în trecut ar fi fost pierdute", a explicat Jean Jacques Muyembe, directorul general al Institutului Național de Cercetarea Biomedicală din Republica Democratică Congo.

Cercetătorii au găsit, în sfârșit, un tratament eficient împotriva bolii Ebola

Cele două tratamente care au dat rezultate în teste clinice sunt intitulate REGN-EB3 și mAb114. Ele sunt administrate intravenos și sunt formate din anticorpi monoclonali. Medicamentele sunt rezultatul unei colaborări dintre mai multe organizații de sănătate internaționale și centre de cercetare din Congo. Tratamentul experimental continuă să fie administrat bolnavilor fără niciun cost.

De asemenea, cercetătorii sunt încrezători că acesta ar putea fi doar un prim pas în dezvoltarea altor tratamente în viitor. Mai ales, că întregul sistem a fost optimizat la maximum din cauza situației foarte dificile cu care se confruntă Congo, de mai bine de un an. Țara africană este gazda unei epidemii.

Primele cazuri de Ebola s-au înregistrat în urmă cu mai mult de 40 de ani, dar boala a devenit din nou una de speriat din cauza infecțiilor masive înregistrate în perioada 2014 – 2016 în vestul Africii.

Sursa

Mai multe articole despre:
boală tratament ebola