Tratamente naturiste pentru raceală - Cum să combați rapid durerea în gât și nasul curgător
Durerea în gât și nasul curgător sunt de obicei primele semne ale unei răceli, urmate de tuse și strănut. Majoritatea oamenilor se recuperează în aproximativ 7-10 zile.
Răceala este unul din motivele principale pentru care copiii lipsesc de la școală, iar adulții necesită concediu medical. Deși majoritatea cazurilor apar toamna și iarna, virusurile responsabile de această afecțiune sunt prezente pe tot parcursul anului.. Adulții au în medie 2-3 răceli pe an, iar copiii au și mai multe.
Simptomele răcelii includ de obicei:
- durere în gât
- nas curgător
- tușit
- strănut
- dureri de cap
Cu toate că majoritatea celor afectați se recuperează în ceva mai mult de o săptămână, persoanele cu un sistem imunitar slăbit, cu astm sau cu afecțiuni respiratorii pot dezvolta afecțiuni severe, precum bronșită sau pneumonie.
Cum să te protejezi de răceală
Virusurile care provoacă răceli se pot răspândi de la persoanele infectate la cele sănătoase, prin aer și prin contactul direct dintre aceștia. Acest lucru se poate întâmpla atunci când dați mâna cu cineva care este răcit sau atingeți o suprafață, precum un mâner, care are virusuri respiratorii pe ea, iar apoi vă atingeți ochii, gura sau nasul.
Tratamente naturiste pentru raceala
Remediu împotriva răcelii
Turnaţi 4 1 de apă într-un ibric mare, adăugând 1/3 cană cu rădăcină de ghimbir, 3 căni cu miere şi o cană de stafide fără seminţe. Daţi un clocot şi fierbeţi amestecul la foc mic timp de o oră. Spuma care se acumulează la suprafaţă trebuie eliminată din când în când. Răciţi, strecuraţi şi închideţi bine decoctul într-un recipient pe care depozitaţi-l peste noapte în frigider. În ziua următoare stoarceri 6 lămâi şi 4 portocale şi adăugaţi sucul la ceea ce aţi obţinut înainte. Amestecaţi bine şi beţi 2-3 pahare pe zi. Acest remediu vă va scăpa de simptome destul de repede şi vă va curăţa organismul.
Tratament cu tătăneasă
Mărunţiţi mai multe frunze de tătăneasă şi adăugaţi 1/2 cană cu boabe de soc. Adăugaţi o cană cu miere şi o cană cu apă. Fierbeţi la foc mic timp de 30 minute. Strecuraţi şi beţi cât este nevoie pentru a determina transpiraţia şi a reduce febra. Frunzele de tătăneasă produc o substanţă asemănătoare aspirinei şi ajută la uşurarea disconfortului provocat de răceala, calmând membrana mucoasă inflamată a gâtului. Tătăneasa este considerată un lenitiv şi un expectorant. Boabele de soc sunt diuretice şi au rolul de a curăţa organismul.
Tratament cu pănuşe de porumb
Fierbeţi 8 pănuşe de porumb în 4 căni cu apă pentru aproximativ 30 de minute. Strecuraţi şi beţi. Se spune că desfundă nasul şi combate durerea de cap asociată răcelii.
Tratament cu limonada
Încălziţi un pahar cu limonadă şi îndulciţi-o cu miere. Aceasta este o reţetă bună dacă suferiţi de răceala cu febră. Vă relaxează şi ajută la îndepărtarea disconfortului.
Tratament cu lapte împotriva răcelii
La declanşarea răcelii, adăugaţi câte o linguriţă cu scorţişoară şi ghimbir unei căni cu lapte fierbinte. Adăugaţi o lingură cu miere şi beţi cât e fierbinte. Are efect calmant şi stimulent.
Tratament cu ceai de flori de lumânărică
Ceaiul de flori de lumânărică are un gust plăcut şi este bun pentru calmarea zonei inflamate a faringelui. De asemenea, reduce tusea. Puneţi o cantitate mică de flori de lumânărică în 0,5 1 de apă clocotită. Aşteptaţi 15 minute. Strecuraţi infuzia şi îndulciţi-o cu miere.
Răceala cu febră
Infuzaţi o linguriţă cu iarba-mâţei într-o cană cu apă clocotită timp de 10 minute. Strecuraţi ceaiul şi adăugaţi la o cană cu suc de cireşe. Iarba-mâţei a fost folosită încă din antichitate pentru a reduce febra prin provocarea transpiraţiei.
Citiți continuarea pe sursesanatate.ro