MENIU

Tratamente naturiste pentru insomnii

Lipsa somnului este o problemă cu care se poate confrunta oricine, indiferent de vârstă sau alte specificații. În acest articol găsiți câteva dintre cele mai eficiente tratamente naturiste pentru insomnii.

Printre cei care au un risc ridicat de a avea insomnii se numără femeile care se află la menopauză, dar și persoanele care suferă de afecțini precum ulcer, bronșită, emfize pulmonar, astm sau hipertensiune. Bătrânii, fumătorii și consumatorii de alcool sunt de asemenea în această categorie.

Pentru cei care se confruntă cu tulburări ale somnului, somniferele pot fi o soluție, însă riscurile sunt destul de mari, iar efectele secundare - pe măsură.

Anumite medicamente creează dependență, iar abuzarea somniferelor poate duce la complicații grave. Medicii sunt de părere că remediile optime pentru insomnii sunt tot cele naturale.

Tratamente naturiste pentru insomnii. Un pahar cu lapte cald înainte de culcare face minuni

Insomniile pot fi provocate de condiții psihice precare, precum anxietatea sau stresul, dar și de mediu: zgomot sau temperaturi extreme.

Un pahar de lapte cald destinde sistemul nervos, fiind excelent pentru obținerea calmului necesar pentru somn. Specialiștii în tratamente naturiste recomandă și ceaiul de tei sau de sunătoare, plante care au un efect similar asupra corpului.

Dacă suferiți de insomnii nu este bine să exagerați cu mâncarea, însă aveți nevoie de carbohidrați. Câteva prăjiturele și un pahar de suc v-ar crește șansele să adormiți mai ușor.

Tratamente naturiste pentru insomnii. Exerciții fizice și masaj

Un masaj înainte de culcare este indicat pentru insomniaci, care trebuie să facă mai multă mișcare în timpul zilei, mai ales dacă lucrează într-un mediu predispus sedentarismului.

Contează și poziția în care dormi. Este de evitat somnul pe burtă și pe partea stângă, când o parte din organele interne apasă asupra inimii.

Există și numeroase plante care pot lupta pentru tine împotriva insomniei. O infuzie zilnică de talpa-gâștii sau de valeriană este printre micile trucuri care îți pot asigura un somn liniștit. Și ceaiurile de păducel sau levănțică sunt bune.

Semințele de anason, fierte în lapte și îndulcite cu miere au de asemenea un efect calmant, iar cătina albă și semințele de mărar sunt câteva suplimente indicate pentru insomniaci.