MENIU

Tratamente naturiste pentru acnee

Acneea, sau acea aglomerare de coșuri inestetice care acoperă pielea feței, în special la adolescenți, poate fi vindecată cu ajutorul mai multor tratamente naturiste.

Principalele cauze ale apariției acneei sunt dezechilibrele hormonale, bacteriile, excesul de sebum, dar și predispoziția genetică sau o alimentație bogată în grăsimi.

Simptomele acneei sunt pielea lucioasă, pori dilatați și punctele negre, care se transformă apoi în coșuri.

Medicii recomandă ca fața să fie spălată cu un săpun cu pH neutru, iar pielea să fie protejată cu mare grijă. Nu folosiți prosoape aspre și nu puneți mâinile pe față.

Regiumul alimentar este și el important. Consumați multe fructe și legume și evitați alimentele grase, prăjite sau dulciurile.

Acneea este o afecțiune care dispare foarte greu, astfel că o vizită la medicul dermatolog este recomandată.

Tratamente naturiste pentru acnee. Comprese cu urzici

Sunt multe plante care ajută în lupta cu acneea. Urzicile sunt unele dintre cele mai importante. După ce ați fiert timp de un sfert de oră câteva urzici, strecurați lichidul și puneți-vă comprese pe față seara. Repetați tratamentul timp de o lună.

Acneea poate fi ținută sub control și cu ajutorul câtorva foi de salată verde fierte, care sunt ținute timp de câteva minute pe față.

.........

Promoţii la eMAG. Toate ofertele de astăzi sunt enumerate AICI.

.........

Pentru combaterea excesului de sebum - producția prea mare de uleiuri protectoare de către glandele sebacee - tratamentele naturiste recomandă folosirea sucului de varză. Varza este rasă și stoarsă, iar zonele afectate de acnee trebuie tamponate cu această soluție timp de 30 de zile.

Tratamente naturiste pentru acnee. Păpădia și măcrișul

Specialiștii recomandă și consumarea unui nap crud, într-un amestec cu ulei de măsline și suc de lămâie, dar și ceaiul de rădăcină de măcriș. Mai mult, sucul de roșii pare să fie și el eficient în tratarea acneei. După ce tamponați fața cu o roșie coaptă timp de 30 de minute, aplicați măcriș zdrobit în aceleași locuri pentru un sfert de oră. Apoi clătiți fața cu apă la o temperatură nu foarte fierbinte.

Feliile de măr sunt un alt remediu. Frecați pielea de două ori pe zi cu felii de măr sau puteți face o mască din măr ras și două lingurițe de miere. Se aplică timp de 15 minute. Fața se curăță cu comprese cu ceai de mușețel.

O altă plantă-minune în lupta cu acneea este levănțica. Se pot folosi produse pe baza de levănțică, precum oțetul sau loțiunile.

Mai multe articole despre:
tratamente naturiste pentru acnee