MENIU

Tratamente miraculoase cu varză albă. De ce este un bun remediu pentru diabetul zaharat

Varza albă este cunoscută de pe vremea grecilor și a romanilor, care îi recunoșteau proprietățile medicinale. Specialiștii susțin, în prezent că varza are rol terapeutic în numeroase afecțiuni.

În varza albă există cantități mari de apă, dar și substanțe tonice precum: proteine, glucide, vitamine (A, B1, B2, B6, B9, C, E, K,) și săruri minerale (fosfor, potasiu, calciu, sodiu, fier, iod și cobalt).

Varza albă poate fi consumată atât în stare crudă, în salate, cât și gătită, fără să își piardă calitățile nutritive.

Nutriționiști o consideră una dintre cele mai vechi legume ce poate fi considerată un medicament naturist anticancerigen. Leguma este recomandată în peste 100 de afecțiuni ale organismului în funcție de tipul de varză.

Varza albă, sortimentul românesc, este un aliment nutritiv, energizant, remineralizant, diuretic, antihemoragic, antiseptic, cicatrizant, antidiabetic și antianemic. Este o legumă mai bogată în vitamina C decât portocalele și are puține calorii.

Conține multe substanțe cu efect antioxidant care previn apariția cancerului și a bolilor de inimă prin neutralizarea radicalilor liberi. Mai multe studii de medicină experimentală au demonstrat că tratamentele cu compușii pe bază de sulf prezenți în varză determină remisia tumorilor maligne mamare, într-un procentaj de cel puțin 40%. Varza se remarcă prin concentrația mare de compuși anticancerigeni, precum lupeolul, sinigrina și sulforafanul, ce stimulează activitatea enzimelor care inhibă creșterea tumorilor canceroase.

Varza albă este recomandată în tratamentul diabetului zaharat, al litiazei biliare, al tusei, al afecțiunilor renale, al hemoroizilor, al durerilor de ficat și al ulcerului gastric, potrivit site-ului bio-plafar.info. Sucul de varză este indicat în tratamentul ulcerului pentru că are proprietăți alcaline și o substanță numită glutamină care ajută la reducerea inflamației mucoasei stomacale. Sulful pe care îl conține varza contribuie la reducerea severității ulcerelor stomacale.

De asemenea, sulful — regăsit într-o concentrație mare în varză — luptă împotriva infecțiilor, ajută la vindecarea infecțiilor microbiene și în rapiditatea cicatrizării rănilor.

Varza albă acționează ca laxativ. În varza murată se găsesc așa-numitele "bacterii prietenoase" care combat constipația prin reglarea florei intestinale. Are foarte multe fibre, drept urmare promovează un tranzit intestinal sănătos.

Această legumă poate fi folosită ca vitaminizant pentru pacienții care se refac după o boală. Prin conținutul de vitamina A întârzie îmbătrânirea, hrănind țesuturile.

Varza albă murată poate constitui un remediu excelent în tratarea alcoolismului.

Consumul zilnic a câte 200-300 de grame de salată de varză crudă ajută în reglarea ponderală, pe termen lung. Varza cu frunze verzi este foarte hrănitoare fiind foarte bogată în fibre alimentare, multe vitamine și minerale, furnizând în același timp un număr foarte mic de calorii, ajutându-ne să slăbim natural. Obiceiul de a consuma timp de 3 sau 4 zile pe săptămână salată din această legumă în cantități mari are și următoarele avantaje: reduce cantitatea de hrană consumată la fiecare masă și ne ajută în regimurile disociate.