MENIU

Transportul în comun și cu trenul pe caniculă, la peste 40 de grade, un COȘMAR pentru români - Ce sfat le dă ministrul Sorin Grindeanu

Transportul în comun și cu trenul pe caniculă, la peste 40 de grade, un COȘMAR pentru români - Sfatul ministrului Grindeanu

În plin val de caniculă, românii care circulă cu transportul în comun trebuie să suporte temperaturi infernale, care trec, de multe ori, de 50 de grade. Asta pentru că aerul condiționat fie nu funcționează, fie nu face față arsitei. Situatia este si mai greu de suportat pentru cei care călătoresc ore intregi cu trenul. Ministrul Transporturilor - Sorin Grindeanu are un sfat pentru românii care călătoresc în aceste zile toride pe calea ferată: „Să se hidrateze!”.

Temperaturi de peste 40 de grade Celsius trebuie să suporte toți cei care circulă cu tramvaiele din capitală. Asta pentru că, în cele mai multe, aerul condiționat nu funcționează.

Oamenii spun că „ar trebui inlocuite tramvaiele care sunt generatiile vechi. Cred ca dupa 30 de ani nu isi mai au rostul pe liniile astea, iar cele care se fabrica sa se fabrice la cerintele actuale, adica aer conditionat”.

Așa circulă cei mai mulți călători. "Ca pe vremuri", și cu speranța că vor face față căldurii până la destinație. Și vatmanii cunosc situația de ani buni, iar în timp au găsit și soluții.

Nici vatmanii nu stau mai bine. Ei stau cu ușa deschisă, neavând aer condiționat.

Nici în trenuri lucrurile nu stau mai bine. Dacă momentan situația este ceva mai bună, compania națională a anunțat că, odată ce temperatura de afară va depăși 35 de grade celsius, aerul condiționat nu va mai face față. Cum garniturile din metal se încing, temperaturile din vagoane ar ajunge să depășească chiar și 50 de grade celsius.

 

Întrebat ce mesaj are pentru călătorii din tren care suportă în aceste zile temperaturi caniculare, ministrul Transporturilor - Sorin Grindeanu a precizat că „nu pot decât să le dau sfaturi!

Să aibă grijă, să aibă, nu sunt medic. În perioada asta e bine să aiba, să stea bine cu hidratarea”.

Tot din cauza temperaturilor ridicate, inclusiv șinele de tren se topesc în unele zone și fac trecerea imposibilă. De aici si întârzierile uriașe.

Pentru sute de calatori care veneau in capitală din Târgu Jiu un drum de 5 ore s-a transformat intr-unul de peste 9 ore din cauza intarzierilor de pe calea ferată din cauza căldurii.

Compania națională de trenuri a anunțat că va distribui apă călătorilor puși să suporte căldura inumană, însă doar în situații speciale.