Transportatorii anunță proteste masive în fața Guvernului și în marile orașe
Se anunță proteste cu peste 50.000 de transportatori în toate marile orașe și în fața Guvernului pe data de 13 decembrie, cu o singură zi înainte de cele trei zile de doliu național cauzate de moartea Regelui Mihai.
Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) a anunțat, miercuri, într-un comunicat de presă, că a obținut autorizație pentru organizarea unor proteste, pe 13 decembrie în București și în toate marile orașe din țară, iar pe 20 decembrie 2017, din toată țara se vor deplasa coloane de mașini către București, pentru un miting în fața Guvernului, în vederea respectării legislației în vigoare.
Transportatorii rutieri îi solicită premierului respectarea legilor și să rezolve de urgență situația taximetriștilor UBER.
"Îi amintim premierului Mihai Tudose că este garantul respectării legii în România și îi cerem să rezolve de urgență această situație. În caz contrar, taximetriștii și trasportatorii rutieri de persoane vor ieși în stradă, în București și în marile orașe, pe 13 decembrie, iar dacă nici atunci nu se va respecta legislația în vigoare, pe data de 20 decembrie vor veni toți transportatorii în Capitală, pentru un miting de amploare, în Piața Victoriei", se spune în comunicatul COTAR.
Transportatorii sunt neumuțumiți că peste 8.000 de șoferi UBER pot face taximetrie nelicențiată doar în București, deși numărul de licențe de taxi e limitat la 10.260.
„Nu vrem ca datele 13 sau 20 decembrie să rămână în istorie, având în vedere numărul mare de nemulțumiți care ni s-ar putea alătura la acțiunea de protest din fața sediului Guvernului. În București sunt 10.260 de licențe de taxi, la care se adaugă încă 60.000 din celelalte orașe ale țării, 40.000 de operatori de curse regulate și circa 20.000 de transportatori de colete, piratați și ei de aceleași platforme. Dacă luăm în calcul faptul că UBER și alte firme nelicențiate și neautorizate au trecut deja la transport de marfă și colete, toate aceste domenii de activitate vor fi grav afectate. Nu înțelegem cum unii trebuie să respecte prevederile legale, în timp ce alții își pot desfălura activitatea în ilegalitate. În urma întâlnirii pe care am avut-o luni, 4 decembrie, cu Primarul General, Gabriela Firea, Primăria Capitalei a răspuns în modul cel mai firesc solicitărilor noastre care exprimă cerințele transportatorilor autorizati: eliminarea concurenței neloiale, practicate prin sistemele de aplicații online ce oferă servicii ilegale de taximetrie. Primarul General ne-a garantat că vor fi luate toate măsurile legale, astfel încât legislația de specialitate în vigoare să fie respectată de toți cei care practică activitatea de taximetrie, transport persoane în Capitală", a declarat Vasile Ștefănescu, președinte COTAR.