MENIU

Transport pe Dunăre Tulcea-Tudor Vladimirescu se face în condiții de ceață și sloiuri

Administrația Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galați a asigurat, luni, în condiții de ceață și sloiuri pe Dunăre, un singur transport de călători între Tulcea și suburbia Tudor Vladimirescu, anunţă Agepres. 

Potrivit Căpităniei Portului Tulcea, remorcherul 'Gheorghieni 2' a avut la bord 33 de călători în cele două curse efectuate la ora 7.00, nava AFDJ Galați înlocuind duminică și luni remorcherul 328 al Ministerului Apărării Naționale care a rămas în Portul militar blocat între sloiurile de la mal.

Navele care și-au anunțat plecarea luni din Tulcea spre localitățile izolate din Deltă și-au amânat cursele pentru marți, astfel încât în Portul Tulcea remorcherele 'Mamaia 2' și "Gheorghieni 2" au fluidizat sloiurile, prevenind astfel încetarea curselor între Tulcea și Tudor Vladimirescu.

Cursele regulate de pasageri și mărfuri între Tulcea și localitățile izolate din Delta Dunării au fost suspendate în urmă cu o săptămână, remorcherele AFDJ asigurând transportul călătorilor și mărfurilor în localitățile situate în extremitatea estică a Deltei, acolo unde nu se poate ajunge decât cu o navă sau cu un elicopter.

Până în prezent, AFDJ a efectuat o singură cursă pentru aprovizionarea localităților izolate din Deltă, miercurea trecută peste 23 de tone de alimente ajungând în diferite zone ale Rezervației. Alte cantități de alimente vor fi transportate cel mai probabil mâine, atât de un remorcher al AFDJ, cât și de o navă fluvială.

Reluarea la finele săptămânii trecute a curselor cu bacul între localitățile Nufăru și Ilganii de Jos, situate pe brațul Sfântu Gheorghe al Dunării, a permis aprovizionarea cu alimente a unor localități situate pe malul drept al brațului Sulina al Dunării, printre ele aflându-se satele Partizani și Gorgova.

Asigurarea trecerii cu bacul între Tulcea și suburbia Tudor Vladimirescu permite aprovizionarea cu alimente a localităților situate pe brațul Chilia al Dunării.

Potrivit AFDJ, luni dimineața cinci nave se aflau în diferite zone de pe sectorul maritim al Dunării de Jos, două convoaie de barje își continuau drumul spre combinatul tulcean, remorcherele "Perseus" și "Gheorghieni 2" patrulând pe Dunăre pentru fluidizarea sloiurilor.

Brațele Sfântu Gheorghe și Chilia ale Dunării sunt blocate de sloiuri de o săptămână.

Urgențele medicale în Delta Dunării au fost asigurate în ultimele șapte zile atât de polițiștii de frontieră ai Gărzii de Coastă, cât și de elicoptere medicalizate ale SMURD, peste 14 persoane cu diferite probleme ajungând în siguranță în unități medicale.

Mai multe articole despre:
Dunăre ceaţă Tulcea sloiuri transport pe Dunare