MENIU

TRAIAN BASESCU: Am semnat decrete de instalare în funcţie pentru 2999 de magistraţi

Băsescu: În 9 ani de mandat am semnat decrete de instalare în funcţie pentru 2999 de magistraţi

TRAIAN BASESCU. Preşedintele TRAIAN BASESCU a declarat, marţi, în cadrul întâlnirii cu noii absolvenţi ai Institutului Naţional al Magistraturii, că în cei nouă ani de mandate a semnat decrete pentru instalarea a 2999 de magistraţi.

TRAIAN BASESCU. Preşedintele TRAIAN BASESCU a ţinut să precizeze că mica ceremonie de la Cotroceni are o semnificaţie deosebită, pentru că este ultima promoţie a Institutului Naţional al Magistraturii pentru care semnbează decretele de intrare în magistratură.

TRAIAN BASESCU a spus că l-a rugat pe consilieul juridic să facă o socoteală şi a constatat că în ultimii nouă ani a semnat decrete pentru instalarea în funcţie pentru 2999 de magistraţi.

"Mi-a părut rău că a lipsit unul ca să fie cifră rotundă, dar nu mi-am permis să falsific rezultatul, adunând şi numirile în funcţii de conducere. Am spus numai tineri magistraţi", a declarat şeful statului, precizând că în ultimii nouă ani, în justiţia română au intrat mulţi tineri, iar acest lucru se vede deja.

"Justiţia a început să aibă performanţe şi a început să câştige încrederea populaţiei", a arătat preşedintele TRAIAN BASESCU.