MENIU

Traian Băsescu şi soţia sa, prezenţi la premiera filmului "De ce eu?".Declaraţia fostului preşedinte

Unul dintre cele mai aşteptate filme româneşti ale anului, “De ce eu” în regia lui Tudor Giurgiu a fost lansat în această seară în Capitală.

Pelicula pleacă de la povestea adevărată a tânărului procuror Cristian Panait, care s-a sinucis după ce anchetase un coleg acuzat de corupţie.

La eveniment au venit politicieni, printre care şi fostul preşedinte Traian Băsescu, dar şi judecători şi procurori.

La ieşirea de la film, Traian Băsescu a declarat că: "La vremea aceea se putea şi aşa"

Filmul „De ce eu?” urmărește celebrul caz al procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis în 2002, la doar 29 de ani, în contextul anchetei asupra unui procuror din Oradea, Alexandru Lele, și a presiunilor exercitate asupra sa.

„Filmul despre Panait e, oarecum, filmul despre eșecul unei generații din care fac parte. Care a crezut că schimbările politice ale anului 1989, că despărțirea de comunism va însemna o rupere definitivă cu sistemul vechi mafiot și corupt. În 2002 (anul morții lui Panait), dar și în prezent, realitatea românească e una dură: vechii ofițeri și activiști din Securitate monopolizează nu doar afaceri importante, ci și poziții importante în politică”, declară regizorul Tudor Giurgiu, care semnează scenariul împreună cu Loredana Novak.