MENIU

Finala Eurovison 2015. Traian Băsescu, mesaj neașteptat după rezultatul slab al celor de la Voltaj

Fostul președinte Traian Băsescu a postat pe pagina sa de facebook un mesaj, după ce Voltaj s-a clasat la Eurovision pe locul 15, scriind că nu este nicio nenorocire.

 FINALA EUROVISION 2015. ”Nicio nenorocire. Noi am încercat cinstit”, a postat fostul președinte pe facebook, după ce anterior, postase un mesaj în care îi ruga pe români să voteze Voltaj.

FINALA EUROVISION 2015.  Suedia a câștigat competiția europeană. Måns Zelmerlöw, care a interpretat piesa "Heroes", a strâns cele mai multe puncte - 365, după o luptă foarte strânsă cu Rusia, de care s-a detașat totuși pe ultima sută de metri. Rusia a dunat 303 puncte, iat Italia a ieșit pe locul trei cu 292 puncte.

Românii de la Voltaj au obținut doar locul 15, cu 35 de puncte, după ce au adunat în special voturile din Republica Moldova și ale comunităților de români din Europa. 

Câștigătorul Eurovision a fost ales în urma votului juriilor de specialitate din țările participante, cumulat cu votul publicului. Votul juriului și votul publicului au avut ponderi egale.