Traian Băsescu le ia apărarea medicilor de la spitalul groazei. Ce spune fostul președinte despre doamnele „cu coasă”
Traian Băsescu a intervenit în scandalul momentului de la Spitalul Sfântul Pantelimon și spune că totul este un spectacol regizat. Mai mult, fostul președinte al României le ia apărarea cadrelor medicale și aruncă totul pe seama procurorilor spunând că acuzațiile sunt iresponsabile și că asistentele trebuiau să fie supuse unui control psihiatric.
Eu nu cred in acest referat al procurorului. Daca vreti sa fiu foarte cinstit s-a mutat spectacolul din fata DNA-ului din timpul lui Kovesi la Spitalul Pantelimon. Presa fericita a primit cateva fragmente de stenograme luati si bagati pe televiziuni și gata, s-au gasit criminalele.
În primul rand acuzatia de medici criminali mi se pare ca este absolut iresponsabila. Dacă acest procuror avea convingerea ca a scris corect ca e crima cu premeditare, inainte sa o scrie trebuia sa le trimita la un control psihiatric sa vada, sunt intregi la minte sau nu.
Nu poti sa spui despre un medic care trateaza zeci de oameni intr o zi ca este criminal cu premeditare, ca a premeditat o crima si sa nu-ti pui semnul intrebarii daca e intreg la minte.
Dansul n-a facut lcurul asta in schimb a adunat de la asistente. Si daca citesti povestea domnului procuror vezi niste asistente si surori medicale care vin taras si in ilegalitate si pun susbstante pe care doctorita nemernica nu le-a pus, nu e posibil asa ceva”, a spus Traian Băsescu într-o intervenție tv.
Referatul procurorilor: LISTA morților suspecte, pe biroul "doamnei cu coasa"
Între timp, apar detalii halucinante despre doctorițele groazei de la Spitalul Pantelimon. Potrivit procurorilor, cea care era numită "doamna cu coasa" în spital avea acasă o listă cu pacienții decedați la terapie intensivă, dar și un bilețel pe care scria "curățenie în telefon". Documentele au fost găsite în timpul perchezițiilor.
Procurorii vorbesc atât despre modul în care cele două doctorițe ar fi acționat în această perioadă pentru a reduce doza de noradrenalină pacienților internați la ATI, dar și despre ceea ce au găsit acasă, în momentul în care au făcut percheziții.
Spre exemplu, anchetatorii au găsit în timpul perchezițiilor la una dintre doctorițe acasă o listă întreagă cu numele pacienților ce au decedat în secția de Terapie Intensivă, la începutul lunii aprilie, chiar în momentul în care sesizările privind situația de acolo au fost făcute.
Mai mult decât atât, aceasta avea inclusiv o listă cu asistentele care au lucrat în acea perioadă la ATI. Am văzut foarte clar, în interceptările procurorilor, că existau asistente care refuzau să reducă această doză de noradrenalină sau care aduceau doza la cantitatea inițială, după ce aceste doctorițe ar fi micșorat-o.
Medicul avea, se pare, și un bilet pe care scria "Curățenie în telefon", semn că voia să șteargă toate acele mesaje sau convorbiri pe care le-a avut cu diverși oameni din secție.
Între timp, procurorii au descris și modul în care au acționat în cazul bărbatului de 54 de ani pentru că la o zi distanță după ce a fost mutat în ATI a fost micșorată pentru prima dată doza de noradrenalină.
În plus, în discuțiile pe care le aveau în secția de Terapie Intensivă, pacienții în stare de "erau de lăsat", semn că trebuie redusă doza de medicament.