MENIU

Traian Băsescu, atac dur la adresa lui Dragnea şi a lui Tăriceanu: "Se simt buricul pământului"

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat că nu ar lua decizia de a convoca o şedinţă a CSAT după atacul din Siria al SUA, Marea Britanie şi Franţa, dacă ar fi şeful statului. Totodată, Traian Băsescu i-a atacat dur pe Liviu Dragnea și pe Călin Popescu Tăriceanu.

"Eu, dacă aş fi preşedinte, n-aş convoca CSAT pentru acest eveniment, pentru că nu va avea impact asupra României. Au fost poziţii care au condamnat utilizarea substanţelor toxice şi a fost o declaraţie politică a măsurilor de retorsiune pe care le-au luat aliaţii.

Cred că au fost decente, n-au fost exaltate, fie că au fost ale lui Tăriceanu, Iohannis. Singurul lucru care nu este în regulă este că se simt toţi buricul pământului. Nu un punct de vedere al preşedintelui Camerei Deputaţilor, al preşedintelui Senatului, al MAE.

Există un singur punct de vedere oficial, care e punctul de vedere exprimat de preşedintele României, dar se bagă toţi în seamă ca să se afle în treabă. Ei nu-şi dau seama ce ridicolă e partea română când fac asta", a declarat Traian Băsescu la RTV, conform mediafax.ro.

O alianţă formată din SUA, Marea Britanie şi Franţa a lansat sâmbătă, 14 aprilie, un atac cu rachete de croazieră în Siria, cu scopul declarat de a sancţiona regimul Bashar al-Assad pentru atacul chimic comis la periferia oraşului Damasc. Anunţul bombardamentului a venit de la Donald Trump