MENIU

Traian Băsescu, acuzat de spălare de bani în dosarul lui Căşuneanu

<p>Traian Băsescu, acuzat de spălare de bani &icirc;n Dosarul lui Căşuneanu</p>

Traian Băsescu a fost pus sub acuzare în Dosarul lui Căşuneanu. Fostul preşedinte este acuzat de spălare de bani în dosarul privind terenul cumpărat în anul 2000 în cartierul Băneasa, pe Aleea Privighetorilor. 

Traian Băsescu este astfel urmărit penal pentru spălare de bani. Fostul preşedinte al României este anchetat într-un dosar privind un teren obţinut de la omul de afaceri Costel Căşuneanu. Acesta a postat şi pe pagina sa de facebook o precizare privind dosarul de la ICCJ:

"Printr-o adresă a PICCJ am fost informat că sunt suspect pentru spălare de bani în formă continuată legat de achiziţia unui teren şi a unei case în anii 2000 şi respectiv 2002, urmare a unei reclamaţii făcută de domnul Ciuvică.
Pentru corectă informare aduc la cunoştinţă că în acelaşi dosar, prin REZOLUŢIA din 25 iunie 2012 a PICCJ s-a dispus neînceperea urmăririi penale.Acest dosar a fost redeschis în 2015 la solicitarea PICCJ .
Pentru moment nu am fost citat la PICCJ. Cu certitudine, imediat ce voi fi citat mă voi prezenta în faţa procurorului de caz", a scris Băsescu pe facebook. 

Traian Băsescu şi omul de afaceri Costel Căşuneanu au cumpărat, în anul 2000, de la acelaşi proprietar câte un teren de 3.700 de mp în Aleea Privighetorilor. Traian Băsescu a plătit un preț ireal de mic, de aproape 1,5 miliarde de lei vechi. În aceeași zi, Costel Cășuneanu a plătit aceluiași proprietar o sumă de patru ori mai mare. Doi ani mai târziu, Traian Băsescu vinde terenul contra sumei de 12 miliarde de lei vechi. 

 

Cumpărătorul era Gabriela Blaj, cumnata lui Costel Cășuneanu. Traian Băsescu a recunoscut, într-o declarație în fața camerelor de filmat, că adevăratul cumpărător a fost Costel Cășuneanu. Cu banii din tranzacție, Traian Băsescu a motivat cumpărarea vilei din Otopeni, pe care a donat-o fiicei sale, Ioana Băsescu.

Vom reveni cu amănunte