MENIU

Traian Băsescu a căzut la pace cu Gabriela Firea. Dosarul s-ar putea închide. Update

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a căzut la pace cu senatorul PSD Gabriela Firea. Cei doi au încheiat un contract de mediere trimis ieri la Parchetul General. Procurorul de caz va dispune suspendarea urmăririi penale, pe perioada medierii, iar dacă părţile se împacă la final se încheie un acord de mediere, se clasează dosarul. Semnarea contractului de mediere este primul pas concret spre împăcarea celor doi.

Băsescu a cerut, la jumătatea lunii septembrie, o mediere de specialitate în dosarul în care a fost reclamat pentru şantaj, şi ulterior anchetat de Parchet doar pentru ameninţare. Astfel, dosarul lui Traian Băsescu s-ar putea închide!

Conflictul dintre cei doi a început anul trecut, atunci când Traian Băsescu i-a transmis senatorului PSD că trebuie să aibă grijă de soţul ei, primarul oraşului Voluntari, că este posibil să nu mai ajungă acasă.

Parlamentarul l-a dat în judecată, însă imunitatea prezidenţială nu le-a permis procurorilor să înceapă ancheta decât după terminarea mandatului la Cotroceni.

Firea: Am semnat contractul de mediere în litigiul cu Băsescu; nu înseamnă nicidecum o împăcare

Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat vineri că a semnat contractul de mediere în litigiul pe care îl are cu fostul președinte Traian Băsescu, aceasta fiind procedura preliminară trimiterii dosarului în instanță, ea precizând că acest lucru ''nu înseamnă nicidecum o împăcare''.

"Am semnat contractul de mediere în litigiul pe care îl am cu fostul președinte Traian Băsescu, aceasta fiind o procedură preliminară trimiterii dosarului în instanță, care, în curând, va deveni obligatorie prin lege. Acceptarea medierii nu înseamnă nicidecum o împăcare, ci doar posibilitatea de a ajunge la o formulă de stingere a litigiului permisă de lege", a explicat Gabriela Firea, într-un comunicat remis AGERPRES.