MENIU

Tragediile se țin lanț în Mariupol - O sportivă de 14 ani a fost ucisă în bombardamentele rușilor, alături de mama sa

Alina Peregudova, campioană la haltere, de 14 ani, a fost ucisă la Mariupol

Războiul din Ucraina a făcut noi victime în Mariupol. O sportivă de numai 14 ani a fost ucisă, alături de mama sa în bombardamentele din Mariupol. 

O tânără de 14 ani care a câștigat medalii de aur la campionatele naționale de haltere din Ucraina a fost ucisă de bombardamentele rusești la Mariupol, a anunțat consiliul orașului.

Alina Peregudova a fost candidată la echipa națională a Ucrainei .

„A venit „pacea rusească” care a eliberat-o de acest viitor. Sportiva promițătoare din regiunea Donețk a murit din cauza bombardamentelor inamice. În atac a murit și mama acesteia”, a anunțat șeful Consiliului Mariupol pe canalul său de Telegram, potrivit BBC.

Alina a fost elevă la Colegiul Profesional Specializat Regional de Sport din Donețk și la Colegiul Serhiy Bubka din Rezervația Olimpică.

„<<Pacea Rusiei>> ucide. Mariupol și lumea nu vor uita niciodată crimele Rusiei împotriva umanității”, a adăugat consiliul.

Departamentul de Cultură Fizică și Sport al Ucrainei a anunțat că „este te greu să găsești cuvintele pentru a transmite cele mai profunde condoleanțe tuturor celor care i-au cunoscut pe cei pierduți”.