MENIU

Tragedii în munți. Tânară moartă în Bucegi. Studentă din Franța, coborâtă pe targă (VIDEO)

O drumeție pe munte s-a încheiat cu o tragedie. O tânără de doar 24 de ani și-a pierdut viața, după ce a căzut într-o prăpastie de 200 de metri. Incidentul a avut loc chiar sub ochii iubitului ei care a intrat în stare de șoc. Și în Sibiu, o studentă din Franța era la un pas de tragedie după ce a căzut pe munte. Salvamontiștii au salvat-o și au coborât-o la cabană. 

Tânăra de 24 de ani din Piatra Neamț s-a dezechilibrat și a căzut într-o râpă de 200 de metri. Scena de coșmar a avut loc chiar sub privirile iubitului ei. Tragedia din Munții Bucegi s-a produs pe traseul turistic către Crucea Caraiman, un drum foarte abrupt și periculos pentru începători.

Salvamontiștii nu au mai putut face nimic pentru a salva fata. Aceasta a fost coborâtă la poalele muntelui, iar iubitul acesteia, aflat în stare de șoc, a fost tratat de medicii de pe ambulanță.


Tânăra avea în picioare pantofi sport cu care a alunecat pe stânci. Salvamontiștii îndeamnă turiștii să nu se aventureze în drumeții fără bocanci speciali pentru traseele montane.

Un alt incident a avut loc în Munții Făgăraș. O tânără din Franța care a venit la noi în țară într-un program de schimb de experienta și și-a rupt glezna pe un traseu din zona vârfului Paltinului.


Salvamontiștii au preluat-o în siguranță pe targă și au coborât-o la cabană unde a primit îngrijiri medicale. Cauza accidentului este tot echipamentul neadecvat.