MENIU

Tragedie într-o comună din Botoșani. Un bărbat a murit de frig în propria casă

Sursa foto: monitorulbt.ro

Tragedie într-o comună din Botoșani. Un bărbat în vârstă de 57 de ani a murit după ce a fost găsit aproape înghețat de frig în propria casă. 

Apelul la 112 a fost făcut de către un vecin al acestuia în momentul în care l-a găsit inconștient.

Bărbatul obișnuia să consume cantități mari de alcool, iar în casa în care locuia nu avea niciun sistem de încălzire.

O echipă de medici s-a deplasat de urgență la fața locului și l-a găsit pe acesta cu temperatura corpului foarte scăzută.

„Pacientul a fost găsit în stare gravă cu hipotermie severă. Au fost începute imediat manevrele de stabilizare şi continuate până la Urgenţe, unde a fost predat colegilor specialişti. Starea a continuat să fie foarte gravă, din cauza şocului termic la care au fost supuse orgnele interne”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD.

Ulterior, medicii l-au transportat la spital pentru a primi îngrijiri însă din păcate organismul acestuia a cedat. 

Temperatura corpului bărbatului era atât de scăzută încât abia după câteva zeci de minute termometrele din Urgenţe au înregistrat 21 grade Celsius. A fost internat pe secția de reanimare a Spitalului Județean, unde din păcate, organismul a cedat, după câteva zile de la internare.

Hipotermiile moderate (de la 35 la 32°C) sunt însoţite de frisoane intense (mijloc de apărare a organismului de producerea de căldură), grave (de la 32 la 26°C) şi majore (sub 26°C) însoţite de tulburări ale stării de conştienţă (chiar comă), depresie respiratorie, încetinire a frecvenţei cardiace şi de o scădere progresivă a presiunii arteriale cu diminuarea debitului cardiac.

Mai multe articole despre:
botosani barbat decedat frig