MENIU

Tragedie în urma unei operații estetice suferite în Turcia. O femeie de 38 de ani a murit în condiții suspecte, iar rudele spun că îi lipseau o parte din organe după interveție

O britanică de 38 de ani a murit în urma unor intervenții estetice la o clinică din Istanbul, Turcia, într-un caz care a stârnit suspiciuni majore. Speranțele femeii de a-și transforma viața au fost curmate brusc, iar familia a descoperit ulterior că unele organe îi lipseau, declanșând o anchetă amplă.

Moartea misterioasă a lui Kaydell Brown

Kaydell Brown, originară din Marea Britanie, a plătit 5.400 de lire sterline pentru trei proceduri estetice: un lifting brazilian, o operație la sâni și o abdominoplastie. Deși se aștepta la o schimbare pozitivă în viața ei, intervențiile s-au soldat cu un deces tragic. Incidentul a avut loc într-o clinică din Istanbul, iar sora ei, Leanne, este de părere că unitatea medicală ar trebui închisă după acest eveniment devastator.

Potrivit Ministerului de Externe britanic, 28 de cetățeni britanici au murit în Turcia în 2019 după operații estetice, ceea ce face cazul lui Kaydell cu atât mai tulburător. Familia acesteia a descoperit, cu oroare, că anumite organe îi lipseau din corp. Reprezentanții clinicii susțin însă că trupul a fost predat intact și sugerează că medicii legiști ar fi putut îndepărta organele în timpul autopsiei pentru a stabili cauza morții.

Declarațiile șocante ale surorii victimei

Leanne, sora lui Kaydell, a dezvăluit că urma să facă aceleași proceduri estetice, dar a fost informată despre moartea surorii sale de către personalul medical. Aceștia i-au oferit un plic cu rambursarea costurilor și un bilet de avion pentru a se întoarce în Marea Britanie, dar i-au refuzat cererea de a vedea trupul surorii sale imediat după deces.

„Un medic guvernamental a examinat cadavrul la sala noastră de operații și nu a identificat niciun organ lipsă”.

Leanne a descris momentul devastator când a primit vestea tragică: „Mi-au spus în acea seară că nu a reușit. Nu-mi venea să cred. Eram încă într-o cameră și așteptam să se întoarcă. Am întrebat de câteva ori cât va dura, iar ei au tot spus: „Vine”. „Și apoi am bătut la ușă și trei persoane au intrat și mi-au spus: „Poți veni cu noi, te rog?”. Au început să încerce să spună: „Știi că există complicații cu operația”, iar eu le-am spus: „A murit sora mea?”. Și a spus: „Îmi pare rău, dar da”. „Mi-au dat un plic și mi-au spus: „Aceștia sunt banii înapoiați și aceștia sunt banii înapoiați surorii tale și acesta este zborul tău”, a mai povestit Leanne.

Leanne a mai povestit că i s-a înmânat un plic cu banii returnați, atât pentru ea, cât și pentru sora ei decedată, împreună cu biletele de avion, lăsând-o într-o stare de șoc și durere profundă.

În timp ce familia Brown încearcă să înțeleagă ce s-a întâmplat cu adevărat, autoritățile continuă ancheta pentru a stabili cauzele exacte ale morții lui Kaydell. În același timp, această tragedie ridică semne de întrebare serioase cu privire la siguranța intervențiilor estetice efectuate în străinătate, mai ales în Turcia, unde numărul deceselor în astfel de circumstanțe pare să fie în creștere.