MENIU

Tragedie în județul Iași - Un bărbat, scos fără suflare de sub pământ, după ce s-a surpat un mal peste el - FOTO

Un accident grav de muncă a avut loc miercuri în județul Iași. Un mal de pământ s-a surpat peste un muncitor care săpa un șanț la canalizarea dintr-un sat. Acesta nu a avut nicio șansă, fiind declarat decedat.

Teribilul accident s-a întâmplat când mai mulți muncitori făceau lucrări în localitatea Heleșteni pentru extinderea rețelei de canalizare.

La un moment dat, unul dintre bărbați a fost prins sub un mal de pământ care s-a surpat, potrivit realitateadeiasi.net. Colegii lui au sunat la 112. La fața locului au fost chemați de urgență pompierii, dar și echipaje medicale. Au intervenit cei de la  Secția de Pompieri Pascani cu 2 autospeciale de intervenție și 1 echipaj de prim ajutor calificat. Au acționat și SVSU. Iar pentru gestionarea situației de urgență a fost direcționat Containerul multirisc.

 În ajutorul lor au venit și colegi de la Detașamentul de Pompieri din Roman, județul Neamț.

Mai multe echipe de pompieri au stabilizat malurile pentru că exista riscul de a se prăbuși și peste salvatori în momentul în care victima era extrasă. Era complet acoperită de pământ.

Din nefericire, după aproximativ o oră, bărbatul a fost scos fără suflare. 

Victima, un bărbat în vârstă de 54 de ani, a fost declarată decedată de medicii care au fost chemați urgent la locul tragediei. 

Oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz, potrivit Realitatea PLUS.