MENIU

Tragedie în Galaţi. Gemeni, spulberaţi de microbuz

<p>Dramă &icirc;n Iaşi: Bărbat de 50 de ani, găsit sp&acirc;nzurat&nbsp;</p>

Inconştienţa copiilor şi lipsa de supraveghere din partea părinţilor au provocat o tragedie în localitatea gălăţeană Odaia Manolache. Un băiat de şase ani a murit, iar fratele său geamăn se zbate să trăiască la spitalul din Galaţi, după ce au fost loviţi de un microbuz care dădea cu spatele. Localnicii spun că minorii erau adesea nesupravegheaţi de părinţi. Cei doi băieţi obişnuiau să se agaţe de bara din spate a maşinilor şi aşa ar fi făcut şi ieri.

Fraţii gemeni de şase ani se jucau într-o staţie de maxi-taxi din comuna Odaia Manolache, judeţul Galaţi. S-ar fi agăţat de un microbuz care a oprit, iar când şoferul a dat în spate i-a strivit. Două echipaje SMURD au încercat să îi salveze.

Sincron dr. Angel Trifan, medic coordonator UPU SMURD Spitalul de Urgenta Galati

"Un copil era în stop cardio-respirator şi celălalt era policontiuzionat. Au început resuscitarea copilului care era în stop cardiorespirator timp de 50 de minute neîntrerupte, cu manevre avansate de resuscitate, timp în care copilul nu a răspuns la niciun medicament şi la nicio manevră. Era o traumă severă la nivelul capului. Celălalt copil a fost şi el asistat. Ulterior a fost dus copilul policontuzionat la Spitalul de Pediatrie de Urgenţă din Galaţi", a afirmat Angel Trifan, medic coordonator UPU Smurd, Spitalul de Urgenţă Galaţi.

De asemenea, dr. Ioan Sorin Sacagiu, medic Spitalul de Copii Galaţi, a spus că unul dintre copii a fost adus de un echipaj Smurd.
şi că era stabil când a fost adus, însă starea lui este destul de gravă.
"S-a format o echipă medicală care a început investigaţiile. Este un politraumatism, sunt cel puţin trei leziuni mai importante, la cap, la membre şi la nivelul bazinului", a continuat medicul.

Poliţiştii de la Rutieră au început ancheta la locul tragediei. Din primele date a reieşit că şoferul microbuzului a acroşat copiii care erau în spatele microbuzului.

Şoferul microbuzului spune că nu a putut evita impactul pentru că, pur şi simplu, nu a văzut copiii care erau în spatele maşinii.

"Am tras în staţie aicea să coboare două persoane. Au venit în timp ce au coborât persoanele acelea. Am vrut să dau cu spatele să vin la umbră şi m-am uitat stânga-dreapta. Nu am văzut nimic. Se agăţaseră de bara din spate. Când am dat cu spatele nu i-am văzut", a spus Aurel Ţocu, soferul de pe microbuzul care a lovit copii

Oamenii din sat spun că părinţii beau şi nu prea îşi supravegheau copiii.

Tatăl copiilor, vizibil ameţit, a negat că nu ar fi avut grijă de cei mici.

"Au plecat, s-au jucat pe vale şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Cam mititei. Nu trebuia să iasă din curte de aici. Nu trebuia să iasă din curte, da ei sunt copii, se joacă pe colo, pe colo. Cine i-o ştiut", a afirmat tatăl copiilor.

Cauzele producerii tragediei vor fi stabilite în urma anchetei poliţiştilor de la Rutieră. Pe numele şoferului microbuzului a fost deschis deja dosar penal pentru ucidere din culpă.