MENIU

Tragedie în fotbal! A murit un jucător cu 46 de selecții în națională. Avea doar 39 de ani

Foto/Arhivă

Sol Bamba, fostul fundaș al unor echipe precum Leeds, Cardiff sau Middlesbrough, a murit la 39 de ani. Bamba fusese angajat la clubul turc Adanaspor, pe funcţia de director tehnic.

"Directorul nostru tehnic Souleymane Bamba, care s-a simţit rău înaintea meciului cu Manisa FC de ieri, a fost internat la Spitalul Universitar Manisa Celal Bayar, unde din păcate a încetat din viaţă. Condoleanţe familiei", a comunicat clubul Adanaspor. 

Bamba fusese diagnosticat cu limfom non-Hodgkin în 2021, în timp ce evolua pentru Cardiff, însă după mai multe şedinţe de chimioterapie fusese declarat vindecat. El a mai jucat apoi un timp pentru Cardiff, dar şi pentru Middlesbrough.

Bamba a avut şi 46 de selecţii la prima reprezentativă a Coastei de Fildeş, ultima sa apariţie internaţională fiind în 2014.

"La Leeds United, toată lumea este devastată după aflarea acestei cumplite veşti. Odihneşte-te în pace, Sol, vei fi pentru totdeauna în inimile noastre. Condoleanţe familiei şi prietenilor", a scris, pe X, clubul Leeds United.

Un mesaj de condoleanţe a fost transmis şi de Middlesbrough.

Sol Bamba a avut 118 apariţii pentru Cardiff City din 2016 de când a sosit la club, fiind un jucător de bază care a contribuit din plin la promovarea echipei în Premier League, în sezonul 2017-2018.