MENIU

Tragedie în Dâmbovița: Un medic de familie care a refuzat inițial internarea a murit din cauza COVID-19

Tragedie în Dâmbovița: Un medic de familie care a refuzat inițial internarea A MURIT din cauza COVID-19 Foto: Pixabay.com

Un medic de familie din județul Dâmbovița a murit din cauza infectării cu noul coronavirus după ce inițial nu a vrut să se interneze în spital, scrie realitateadedambovita.net. Daniela Toma, medic de familie în mai multe comune din județul Dâmbovița, a murit de coronavirus, după trei săptămâni de la contractarea bolii. Femeia intrase în contact cu asistenta sa, care fusese testată pozitiv. 

 

În luna iunie, chiar daca a fost contactul direct al asistentei sale, confirmata cu COVID-19, medicul de familie a continuat să vina zilnic la serviciu și să ofere consultații, cu acordul DSP Dâmbovița, potrivit adevarul.ro.

Pe 13 iunie 2020, asistenta medicală se prezintă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte cu stare generală uşor modificată, generată de o altă afecţiune medicală. Este testată SARS-CoV-2 cu rezultat pozitiv în ziua de 14 iunie 2020. 

Inițial, medicul a refuzat să se autoizoleze, însă la insistentele primarului din comuna Crângurile a acceptat internarea la Târgoviște, pentru ca în final să fie transferată în București. 

Medicul de familie a continuat să vina la muncă și să interacționeze cu publicul (eliberând rețete) desi nu a efectuat testul pentru COVID 19. Sătenii au fost cei revoltați peste măsură și au cerut o reacție ferma din partea edilului, scrie realitateadedambovita.net.

DSP a permis venirea la serviciu încă 7 zile, timp în care a oferit consultații sătenilor. Într-un final, testul medicului de familie Daniela Toma a ieșit pozitiv la virusul Sars Cov 2.

Pe 17 iunie, medicul Daniela Toma a primit rezultatul pozitiv pentru coronavirus. Ulterior, la insistențele primarului comunei Crângurile, medicul a mers la spital. Un echipaj ISU a preluat-o şi a fost adusă la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

Cabinetul medical a fost închis de primarul comunei, care a postat pe rețeaua de socializare mai multe clipuri video cu discutiile purtate cu medicul.

Medicul a fost transferat pe 19 iunie în Capitală, la Spitalul ROL 2, pentru că starea ei s-a înrăutățit din cauza comorbidităților. Starea ei s-a agravat de la o zi la alta. În ultimele săptămâni a fost intubată și ventilată mecanic.  

Decesul a fost anunțat marți, 7 iulie.