MENIU

Tragedie aviatică. Un reporter de televiziune a murit

Cinci persoane au fost ucise în prăbuşirea unui avion de mici dimensiuni sâmbătă lângă un birou poştal din sud-estul statului american Louisiana, au anunţat autorităţile, citate de DPA, preluată de Agerpres. Un reporter sportiv de televiziune se află printre cei morți.

 

Cinci persoane au murit și alte patru au fost rănite în urma prăbușirii avionului. Potrivit Departamentului pompierilor Lafayette, cauza prăbușii a fost un incendiu care a izbucnit în aeronavă și s-a extins extrem de repede. 

Potrivit presei americane, pilotul ar fi lovit fire de înaltă tensiune, la scurt timp după decolare, avionul prăbușindu-se într-o parcare, în apropierea unui oficiu poștal.

Avionul s-a prăbușit peste o mașină, care a luat foc, iar la scurt timp martorii au auzit o explozie, iar avionul a ars complet.

Un reporter sportiv al canalului de televiziune WDSU din New Orleans se numără printre morţi.

Este vorba despre prezentatoarea TV Carley Ann McCord, de 30 de ani, piloții Ian E. Biggs (51 de ani) și Robert Vaughn (59 de ani), Gretchen D. Vincent, 51 de ani, și fiul acesteia, Michael Walker Vincent (15 ani), potrivit wafb.com

Carley McCord, în vârstă de 30 de ani, se deplasa la un meci de fotbal în Atlanta, Georgia (sud-estul SUA).

Dintre cele patru persoane rănite, doar unul se afla în avion, restul aflându-se la sol. Este vorba de un bărbat de 37 de ani. 

O a șasea persoană, Stephen Wade Berzas (37 de ani), a supraviețuit, după ce a fost scoasă din epava avionului înainte ca acesta să ardă complet.

„Aceasta a fost dusă la spital”, a declarat într-o conferinţă de presă şeful pompierilor din Lafayette, Robert Benoit.

Trei persoane aflate la sol au fost de asemenea transportate la spital, potrivit lui Benoit.

El a adăugat că autorităţile federale vor investiga ce anume a provocat prăbuşirea avionului de opt locuri.

Înregistrări video arătau flăcări şi fum negru care se ridica de la locul accidentului.

Avionul bimotor Piper decolase din oraşul Lafayette şi se îndrepta spre Atlanta, potrivit canalului TV local KLFY.

Guvernatorul statului Louisiana, John Bel Edwards, a scris pe Twitter că "se roagă pentru familiile şi prietenii tuturor celor afectaţi de această teribilă tragedie", potrivit Agerpres.

Mai multe articole despre:
avion prabusit SUA Louisiana reporter