MENIU

Traficanții de sclavi din Maramureș, condamnați la închisoare - Au forțat ani de zile oameni sărmani să muncească sub amenințarea biciului

Traficanții de sclavi din Maramureș, condamnați la închisoare

Caz cutremurator la Maramureș! Mai mulți oameni sărmani, fără familie și casă au fost forțați ani de zile să muncească sub amenințarea biciului și a morții pentru o familie din zonă, temută în comunitate pentru violențele extreme. Stapanii de sclavi-așa cum sunt recunoscuți au fost condamnați inițial la câte șase, respectiv șapte ani de închisoare cu executare. Urmează detalii cu puternic impact emoțional.

Sătenii acuză că toată comunitatea le știe de frică indivizilor certați cu legea, care se ocupau cu răpiri și sechestrarea persoanelor de mult timp fără să fie trași la răspundere.

Asta ar fi fost, în viziunea anchetatorilor, rețeta de racolare a zeci de victime care ajungeau să muncească până la epuizare, câteodată fără să primească la schimb măcar o bucată de pâine, închiși cu lacătul în grajd, lângă animale. Patru victime au fost identificate în lunile în care anchetatorii au monitorizat rețeaua, însă oamenii locului vorbesc despre o practică veche chiar și de 15 ani și despre o rețea mult mai amplă decât cea identificată de polițiști și procurori.

“Aduceau boschetari din ăștia, i-au ținut aici. Desigur, cum să nu! Fără să îi plătească (n.r. – întrebat dacă îi puneau la muncă forțată)… Și de 15 ani. Îi băteau aici și vai de capul lor ce le făcea! Fără mâncare, fără nimic, dormeau în grajd acolo, cu animalele”, a povestit un localnic, explicând că victimele nu au cerut ajutor, de frică.

Vecinii „stăpânilor de sclavi” sunt speriați, terorizați chiar, pentru că cei cinci bărbați care au format grupul infracțional intrau în casele oamenilor și furau, pe unii dintre ei îi băteau.

Mai multe articole despre:
sclavi maramures interlopi