MENIU

Traficanții de sânge de la Craiova, arestați! Au vândut sânge ofițerilor sub acoperire...

Judecătorii Tribunalului Dolj au decis arestarea celor doi medici de la Centrul de Transfuzii din Craiova acuzați de trafic de sânge. Aceștia ar fi vândut pungile cu sânge unui ofițer acoperit pentru suma de 200 de lei bucata.

Update ora 21:30

Tribunalul Dolj a emis, joi seară, mandate de arestare preventivă pentru 30 de ile pentru cei doi angajați ai Centrului de Transfuzie Sanguină Craioba, care, în urmă cu o zi, au fost rețunuți sub acuzația de luare de mită pentru a furniza sânge unor pacienți care urmau să fie operați.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Dolj, judecătorul Denis Ghervase, a spus că hotărârea instanței nu este definitivă și poate fi contestată. 

.......................

Potrivit unor surse, procurorii ar fi organizat flagrantul în urma anchetei aflate în desfăşurare, după ce doi pacienţi au murit în urmă cu aproape trei săptămâni din cauza transfuziilor de sânge. Unii dintre pacienţi ar fi mărturisit în cadrul audierilor care au urmat că dădeau bani pentru a beneficia de transfuzii.

Preţul unei pungi de sânge varia între o suta şi două sute de lei. Astfel că procurorii DNA au organizat flagrantul, iar un asistent şi un angajat de la registratură au fost ridicaţi de anchetatori. Asistentul, în colaborare cu registratorul, a primit de mai multe ori, în luna martie, pe fondul lipsei de sânge necesar intervenţiilor chirurgicale, de la investigatori sub acoperire diferite sume de bani pentru a obţine respectivele unităţi de sânge.

"Exista suspiciuni în ceea ce priveşte darea şi luarea de mită la două dintre persoanele aflate în acest sector", a afirmat Adriana Turculeanu, director Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Craiova. Conform ei, s-a ajuns în această situaţie pentru că solicitările sunt foarte mari şi pentru că nu există suficient sânge. "Şi atunci, oamenii care au nevoie de sânge nu înţeleg că trebuie să contribuie şi dumnealos, în sensl ca să se mobilizeze măcar pentru persoane pentru care au nevoie de donatori", a spus Adriana Turculeanu.

Anchetatorii au ridicat şi documente de la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Craiova.

 
Mai multe articole despre:
trafic de sânge procurori craiova