MENIU

Traficanți de țigări, reținuți de DIICOT după efectuarea a 40 de percheziții

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au efectuat un număr de 40 de percheziții la domiciliile și locuințele ilegale ale unor persoane din județele Vrancea, Suceava, Neamț și Iași, în scopul destructurării unui grup infracțional organizat specializat în comiterea infracțiunii de contrabandă cu țigări.

Acțiunea a fost declanșată ca urmare a faptului că la aceeași dată, pe raza municipiului Adjud, județul Vrancea, au fost depistate trei persoane care transportau, cu două autoturisme, din care unul era utilizat pentru a verifica și securiza traseul de urmat, cantitatea de 4.909 pachete de țigări de proveniență Ucraina și Republica Moldova, ce nu aveau aplicate timbre de accizare.

În urma cercetărilor efectuate, arată procurorii, pe raza județului Vrancea a acționat un grup infracțional organizat specializat în procurarea, deținerea, transportul și distribuția de țigări introduse în România în mod ilegal, ca urmare a derulării unor activități de contrabandă, grup ce avea conexiuni pe raza județelor Neamț, Suceava și Iași.

S-a stabilit că, în perioada noiembrie 2015 – martie 2016, membrii grupului au procurat, deținut, transportat și distribuit pe “piața neagră” cantitatea totală de 58.970 de pachete de țigări provenite din activități de contrabandă, prejudiciul total cauzat bugetului de stat fiind în cuantum total de 736.931 de lei.

Cu ocazia perchezițiilor efectuate au fost identificate și ridicate un număr de 3.061 pachete de țigări, cinci autoturisme utilizate de membrii grupului infracțional pentru transportul țigărilor de contrabandă, sumele de 37.282 de lei, 2.250 de euro, 750 de lire sterline și 4 monede din aur „Franz Josef”.

În urma cercetărilor efectuate s-a dispus măsura reținerii față de un număr de 9 inculpați, fiind propusă luarea măsurii arestării preventive. Dosarul a fost înaintat, în acest sens, Tribunalului Vrancea.

 

Mai multe articole despre:
DIICOT contrabandă trafic ţigări