MENIU

Trafic blocat între Turnu Severin și Craiova. Un vagon a deraiat în cea mai periculoasă zonă de pe căile ferate

Vagon deraiat în zona Balota (arhivă)

Circulație feroviară a fost blocată pe calea ferată ce leagă Timișoară de București, după ce un vagon al unui tren de marfă a sărit de pe linii, pe dealul Balota, în apropiere de Turnu Severin. Respectiva porțiunea este una dintre cele mai periculoase din România, din cauza reliefului și a lipsei lucrărilor de consolidare. 

Garnitura avea 14 vagoane, iar cel de-al 12 -lea vagon a deraiat. Autorităţile au informat faptul că traficul este oprit pe raza Sucursalei Regionale CF Craiova, în stația CF Balota:

 
 
 

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SĂ informează că traficul feroviar este oprit temporar, pe raza Sucursalei Regionale CF Craiova, în stația CF Balota (linie simplă electrificată) unde, în jurul orei 10.50, al 12-lea vagon din compunerea unui tren de marfă a deraiat. Trenul care aparține operatorului privat de transport feroviar de marfă Rail Cargo România circula pe relația Severin – Balota și avea în compunere 14 de vagoane goale.

Potrivit unei analize HotNews, din decembrie 2020, nicio altă magistrală nu s-a degradat în 25 de ani mai mult decât M900 București - Craiova - Drobeta Turnu Severin - Timișoara, iar cele mai rapide trenuri fac aproape 10 ore, cu 3 ore mai mult decât cu mașina și cu peste 3 ore mai mult decât trenurile Intercity din anii '90.

Magistrala M900 are nevoie disperată de modernizare și s-au întâmplat multe accidente în ultimul deceniu, mai ales în zona Balota și mai ales cu trenuri de marfă.