MENIU

Tradiţii culturale nipone celebrate la Grădina Botanică din New York

Cine poate înţelege mai bine frumuseţea trecătoare a florii de cireş decât samuraiul? Acest adevăr cu iz de hai-ku nu a fost pierdut din vedere de conducerea Grădinii Botanice din New York, care a transformat sezonul cireşilor în floare într-un adevărat eveniment cultural în spiritul tradiţiei nipone.

Cea de a 27-a ediţie a festivalului Hanami a inclus peste 50 de manifestări, între care şi o demonstraţie a şcolii Spiritului Sabiei de Samurai.

"Florile de cireş sunt un simbol al modului japonez de gîndire şi evocă, totodată, spiritul samuraiului. Sunt frumoase pentru o perioadă scurtă, timp de cel mult o săptămână sau două, apoi se scutură. Sunt asemenea vieţii samuraiului, care îşi dedică viaţa stăpânului său şi nu îi este frică de moartea care îl aşteaptă în luptă", spune YOSHI AMAO, maestru samurai.

Printre reprezentaţiile organizate la Grădina Botanică s-au aflat şi cele ale grupului de percuţionişti Taiko Masala şi ale Teatrului de Dans şi Arte Marţiale Spin Ronin, care combină mişcările acrobatice cu tehnicile celebrilor spadasini din Imperiul Soarelui Răsare. Grădina Botanică din New York, cu cei 220 de cireşti ornamentali ai săi, rivalizează cu cele mai frumoase grădini din Japonia.
Mai multe articole despre:
Japonia New York Gradina Botanica samurai