MENIU

Toți angajații vor primi o săptămână de concediu plătit, pentru limitarea efectelor pandemiei - Măsură fără precedent anunțată în Rusia

Vladimir Putin

Evoluția pandemiei în Rusia a pus pe jar autoritățile. Miercuri, președintele Vladimir Putin a anunțat o măsură fără precedent, în încercarea de a limita transmiterea accelerată a virusului: toţi cetăţenii vor intra în concediu cu plată, în perioada 30 octombrie - 7 noiembrie.

”Bineînţeles, susţin propunerea de a declara perioada dintre 30 octombrie şi 7 noiembrie ca nelucrătoare”, a declarat liderul rus. 

Putin i-a rugat pe cetățeni să se vaccineze. ”Vă rog, fiţi responsabili! Nu există decât două moduri de a ieşi din această perioadă: fie te îmbolnăveşti, fie te vaccinezi”, le-a transmis șeful statului, în cadrul unei întâlniri televizate cu oficiali ai guvernului.

Săptămâna dintre 30 octombrie şi 7 noiembrie coincide cu vacanţa şcolară rusă şi doar 1, 2 şi 3 noiembrie erau lucrătoare, restul fiind zile de weekend şi zile de sărbătoare.

Liderul de la Kremlin a mai anunțat că perioada zilelor nelucrătoare ar putea începe mai devreme sau ar putea fi prelungită în anumite regiuni, potrivit Agerpres. 

Măsura a fost decisă în contextul în care se menține reticența față de vaccinarea cu serul rusesc Sputnik-V. 

Rusia este a cincea cea mai afectată țară de pandemie din lume, după SUA, India, Brazilia și Marea Britanie. În ultima perioadă, autoritățile sanitare au anunțat recorduri atât în ceea ce privește numărul noilor infectări, cât și decesele. Bilanțul total din țară depășește 8 milioane de cazuri Covid-19 și 226.350 de decese.