MENIU

Tot mai multe atacuri XENOFOBE la adresa lui Raed Arafat. Secretarul de stat: „Am sesizat CNCD”

Raed Arafat

Secretarul de stat în MAI - Raed Arafat a declarat, marți seară, la un post TV, că atacurile xenofobe la adresa lui au pornit brusc și a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

„Până acum nu mi s-a zis ”Pleacă acasă, du-te”. Interesant este că nu a fost un val care a început să crească, ci a pornit totul brusc. Și apar comentarii xenofobe doar la anumite postări. Este o acțiune organizată și grupurile astea comunică între ei, sunt undeva, află și spun ”Hai, intrați și comentați”. Există și elementul extern. Dar sunt unii care plătesc firme să facă asta.

Firme de IT, care sunt plătite pentru așa ceva, să organizeze și atacurile, și tot, în baza unui contract de comunicare cu o entitate. După tragedia de la Colectiv au fost atacuri cu foarte multe fake-uri care au durat cam un an, uneori chiar și în media, la unele televiziuni. Toată lumea normală la cap știe că deciziile într-o țară ca România nu sunt luate de un singur om, există discuții, există instrumente.

S-a dorit ideea implementării acestui narativ și la unii a reușit după ce zi de zi spui pe internet, pe diferite publicații sau televiziuni. E o publicație care toate titlurile ei pare că Arafat decide tot în România. Au rămas numai să spună că eu am adus virusul în România. Se va vedea dacă am făcut rău sau bine în România”, a declarat Raed Arafat.

Secretarul de stat a precizat că a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și că se vor afla mai multe detalii despre demersurile sale când CNCD va lua o decizie.

Mai multe articole despre:
raed arafat cncd atac xenofob