MENIU

Tot ce trebuie să ştiţi despre backup la iPhone şi iPad

Contrar popularităţii foarte mari a iDevice-urilor, există foarte multe necunoscute când vine vorba de backup la iPhone şi iPad.

Orice se poate strica, indiferent dacă vorbim de un notebook, o tabletă, un telefon sau de orice alt gadget care, printre altele, stochează informaţii. În plus, orice poate fi furat, dat de pământ sau scăpat în apă. Scenariile negative sunt nelimitate. Partea bună este că aproape orice se poate repara. Din păcate, nu acelaşi lucru este valabil şi pentru informaţiile pe care le-aţi avut pe ale voastre dispozitive inteligente.

Soluţia stă în copii de siguranţă sau backup-uri realizate într-un mod regulat, preferabil automat. Este adevărat că pentru unii contactele sunt mai importante decât pozele sau invers, ideal ar fi însă să nu le pierdeţi pe nici unele. Având în vedere că acest subiect este totuşi incredibil de vast, de această dată ne adresăm posesorilor de iDevice-uri. Să faci un backup la iPhone sau la iPad, la prima vedere, pare un subiect foarte simplu. Realitatea nu este chiar aşa. Deoarece unele metode sunt mai eficiente decât altele, le voi detalia pe rând pe toate şi voi insista pe informaţiile care nu sunt salvate în fiecare caz.

Aplicaţia iTunes trebuie să existe pe sistemele tuturor posesorilor de gadgeturi create de Apple, indiferent dacă este vorba de iPod, iPad sau iPhone. Pe Mac vine preinstalată, în timp ce utilizatorii de PC-uri trebuie să o descarce gratuit de la adresa www.itunes.com. Instalarea este foarte simplă şi nu implică nici un fel de toolbar-uri pe care trebuie să le debifaţi.

În momentul în care conectacţi un iPhone sau iPad la computer, va apărea automat în iTunes. Pe prima pagină, puteţi face click pe butonul Backup Now. Înainte de începerea procesului efectiv de copiere a conţinutului de pe iDevice, sunteţi întrebaţi dacă vreţi să vă fie transferate şi aplicaţiile pe care le aveţi instalate pe telefon sau tabletă. Dacă aţi răspuns “da” la acea întrebare, vă vor fi sincronizate automat înapoi pe aparat după încheierea procesului de restaurare. Citeste mai mult pe playtech.ro.

Mai multe articole despre:
iphone iPad backup