MENIU

Tot ce trebuie să ştii despre dieta japoneză. Sănătate de fier şi siluetă suplă

Tot ce trebuie să ştii despre dieta japoneză. Sănătate de fier şi siluetă suplă

Okinawa este o frumoasă insulă tropicală în sudul Japoniei, în regiunea Kyushu. Locuitorii insulei duc un stil de viaţă atât de sănătos încât le-au atras atenţia unor cercetători care au hotărât să dezlege misterul longevităţii şi sănătăţii lor.

Asa s-a descoperit ca secretul care le mentine sanatatea de fier si silueta supla este alimentatia lor, cunoscuta sub numele de "dieta japoneza".

Persoanele din Okinawa consumă mai multe legume şi fructe decât produse animaliere. În mod normal, persoanele din Okinawa servesc aproximativ 10 boluri de legume şi fructe, în special morcovi, varză, alge, ceapă, ardei gras verde şi soia. De asemenea, mănâncă de la 3 până la 5 boluri de cereale integrale, precum paste, orez, porumb etc.

Peştele este alimentul de bază din dieta lor şi se consumă zilnic, somonul şi tonul fiind speciile cele mai consumate. Acestea sunt bogate în acizi graşi precum Omega 3, având multiple beneficii asupra sănătăţii. În general, este vorba de peştele de apă rece sau sărată, precum somonul şi tonul, ai căror acizi graşi Omega 3 ajută la stimularea creierului, scrie frunza-verde.ro.