MENIU

Torționarii bătrânilor din azilele groazei vor în libertate cu orice preț! Zi decisivă la Curtea de Apel

Torționarii bătrânilor din azilele groazei vor în libertate cu orice preț - Zi decisivă la CAB / Arhivă foto

Torționarii din azile vor cu orice preț în libertate! După ce frații Godei au contestat prelungirea arestului preventiv dispusă de Tribunalul București, a venit rândul magistraților de la Curtea de Apel București (CAB) să ia o decizie cu privire la soarta celor doi. Aceștia urmau să părăsească, luni dimineață, arestul și să ajungă în fața magistraților.

Cei doi frati sunt asteptati sa ajunga, luni dimineata, la Curtea de Apel Bucuresti, unde magistratii urmeaza sa ia o deciziei in cazul lor. Asta deoarece Stefan si Daniel Godei au contestat masura arestului preveniv pentru 30 de zile disupusa in dosarul in care sunt cercetati. 

"Tortionarii" din dosarul azilelor groazei, asa cum sunt cunoscuti fratii Godei, spera sa aiba parte de o masura mai blanda, cum ar fi arestul la domiciliu sau control judiciar pentru 60 de zile. Acestia nu "s-ar supara" nici daca ar fi  lasati in libertate. 

Gruparea coordonată de frații Godei a fost „spartă” de procurorii DIICOT în două „loturi”: - Dosarul 20494/3/2023 - în care sunt vizați cei doi patroni, dar și alți 10 inculpați; - Dosarul 20506/3/2023 – care este format din Răzvan Andrei Ticu (șef de serviciu în cadrul DGASPC Ilfov) și alți 11 inculpați.

Frații Godei sunt acuzați de trafic de persoane și grup infracțional organizat.

Patronul căminelor groazei a făcut o avere uriașă de pe urma umilinței bătrânilor. Suma fabuloasă câștigată în doar 2 ani - Pe ce cheltuia banii

Reamintim că marți, 4 iulie, 31 de percheziţii au fost făcute în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Olt şi Argeş. Astfel au ieșit la iveală neregulile grave petrecute în cămine ale groazei.

În urma descinderilor, aproape 100 de persoane au fost preluate de autorităţi din trei imobile în care ar fi trebuit să primească îngrijiri. Anchetatorii au stabilit că, în loc să fie îngrijiţi, beneficiarii au fost supuşi la tratamente inumane ori degradante.

Exploatarea ar fi fost realizată şi prin lipsirea de hrană suficientă şi adecvată nutriţional, prin lipsa/neadministrarea tratamentului medical adecvat diagnosticului fiecărui beneficiar, prin lipsa îngrijirii şi neasigurarea igienei beneficiarilor.

O zi mai târziu, respectiv pe 5 iulie, procurorii au anunţat că 24 de persoane au fost reţinute şi două plasate sub control judiciar, în urma percheziţiilor la centrele pentru persoane vulnerabile.

Citește și Câți bani se fac în România din afacerea cu azilele de bătrâni - Cifrele amețitoare