MENIU

Tornadă puternică în Rădăuţi: Acoperişul unui liceu, luat de vânt

<p>Tornadele din sudul SUA au făcut cel puţin 28 de victime</p>

O tornadă puternică a lăsat sute de elevi fără acoperiş deasupra capului. S-a întâmplat aseară, la Rădăuţi. Ţiglele Colegiului Agricol din oraş au fost purtate de furtună şi au căzut peste o altă clădire a unităţii. O altă parte din acoperiş s-a oprit într-un bloc aflat la 100 de metri distanţă după ce a zburat peste copaci.

O furtună cum rar s-a mai văzut a lovit aseară oraşul Rădăuţi. Mai mulţi copaci au fost puşi la pământ, iar acoperişul de 700 de metri pătraţi al unui colegiu din oraş a fost ridicat de o tornadă. O parte s-a prăbuşit peste clădirea în care elevii făceau practică, iar restul ţiglelor au fost aruncate într-un bloc aflat la 100 de metri depărtare.

"Era un fel de tornadă. Dacă acoperişul nu era asigurat... l-o luat. Nu se vede nicio grindă de susţinere", a afirmat o femeie.

Autorităţile spun că a fost o tornadă, un fenomen rar întâlnit la noi în ţară.

"Este un vânt mai puternic sub formă de tornadă. Acoperişul a fost aruncat mai bine de 100 de metri, plus că a trecut peste nişte copaci care au 20 de metri înălţime", a explicat un pompier.

Din fericire, tornada s-a petrecut când elevii nu erau la ore. Doar locatarii blocului în care s-a oprit o parte din acoperiş s-au speriat când au văzut cum ţiglele vin spre locuinţele lor.