MENIU

Topul oraşelor din România cu cea mai PROASTĂ calitate a aerului

Ploieştiul este oraşul cu cea mai proastă calitate a aerului din România! Acesta este rezultatul unei cercetări realizate de Storia.ro. Pe lista neagră se mai află Călăraşiul şi Bucureştiul. De cealaltă parte, cel mai bun aer îl respiră locuitorii din Braşov, Miercurea Ciuc şi Râmnicu Vâlcea.

În general, orașele cu o densitate ridicată a populației sunt și zonele percepute de cetățeni ca având cea mai scăzută calitate a aerului, arată studiul realizat de platforma Storia.ro, în colaborare cu agenţia de cercetare D&D Research.

Pe primul loc în topul oraşelor cu cea mai scăzută calitate a aerului este Ploieşti. Podiumul este completat de Călăraşi şi Bucureşti. Următoarele pe listă sunt Focşani, Galaţi, Slatina, Reşiţa, Bacău, Satu Mare şi Brăila.

Există şi oraşe pe care locuitorii le-au cotat ca având o calitate bună a aerului.

Aşadar, primele poziţii în acest top sunt ocupate de Braşov, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe şi Râmnicu Vâlcea. Piatra-Neamţ, Sibiu, Cluj-Napoca, Piteşti, Slobozia şi Botoşani sunt următoarele în clasament.

Studiul privind calitatea aerului a fost realizat în perioada noiembrie 2016 - aprilie 2017, pe un eşantion de aproape 200 de mii de români din toate regiunile ţării. Potrivit D&D Research, rezultatele au 0,5 la sută marjă de eroare şi un prag de încredere de 95 la sută.

Mai multe articole despre:
aer calitate aer