MENIU

Topul gadgeturilor care ȚI-AU SCHIMBAT VIAȚA și acum au dispărut

Radio, internet, video, player audio, toate acestea le găsim în prezent într-un smartphone însă în trecut era nevoie de câte un dispozitiv pentru fiecare dintre ele.

Tehnologia ultimilor 20 de ani s-a dezvoltat într-un ritm accelerat și susținut. De la pager la smartphone n-a fost chiar un pas, ci câțiva ani buni. La fel a fost și cazul monitoarelor CRT și LCD. Să ne uităm peste câteva dintre aceste gadgeturi remarcabile.

Pager

Înainte de apariția telefoanelor mobile pagerul era principala metodă prin care oamenii puteau trimite și primi mesaje. Pentru pagerele one-way se suna la un număr special de pe un telefon fix si lăsai un mesaj pentru persoana respectivă, singurul lucru necesar fiind menționarea numărului pagerului. Odată cu apariția pagerelor two-way, oamenii puteau răspunde instant la mesajele primite. Epoca pagerelor s-a terminat odată cu sosirea telefoanelor mobile.

Magnetofon

Magnetofonul a fost un dispozitiv revoluționar la momentul la care a fost lansat. Sunetele înregistrate pe banda magnetice erau de o calitatea impecabilă, însă ceea ce trăgea dispozitivul în jos era modul în care acesta era operat. Montarea manuală a două role era atât de dificilă, încât era doar o chestiune de timp până la invenția casetofonului în care erau utilizate casetele cu bandă magnetică și întreg procesul de derulare a benzii era mult ușurat. Odată cu apariția acestora, magnetofonul a început să iasă încet, dar sigur din uz.

Descoperă la Playtech toate aceste gadgeturi dispărute

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe articole despre:
gadget pager pda magnetofon