MENIU

Topul alimentelor care ne scapă de depresie şi anxietate! Sunt asociate de specialişti cu fericirea

Nimeni nu poate nega doza de fericire pe care ne-o dă o linguriţă din îngheţata preferată sau din prima gură de avocado.

Cu toate acestea există un studiu care ne dezvăluie care sunt alimentele care aduc un aport serios de fericire şi pot stimula stările noastre.

Spre exemplu, avocado conţine tirozină, un precursor care ajută organismul să producă dopamină, ceea ce provoacă instantaneu o stare de spirit bună. Totodată, avocado conţine mai mult acid folic decât orice alt fruct.

Şi somonul este un aliment care ne ajută să luptăm împotriva stărilor de despresie şi anxietate, datorită acizilor graşi Omega 3.

Ciocolata neagră este legată de reducerea hormonilor de stres, cum ar fi cortizonul, dar ajută şi la scăderea tensiunii arteriale.

Bananele conţin aminoacidul triptofan , pe care organismul îl foloseşte pentru a crea serotonina.

Spanacul nu este doar plin de magneziu pentru stimularea serotoninei, dar conţine, de asemenea, zinc şi acid folic, ce ajută la combaterea despresiei.

Mirosul nucii de cocos a fost asociat cu reducerea stresului, dar totodată ajută bolnavii de inimă să-şi stabilizeze tensiunea arterială.

Acum nu îţi mai rămâne decât să te bucuri din plin de ciocolată şi uleiul pentru corp de cocos, iar creierul tău îţi va mulţumi!

Sursă: Dailymail

Mai multe articole despre:
alimente fericire depresie anxietate stare de spirit