MENIU

Top cinci cele mai frumoase destinații de toamnă din România

GRĂDINA ZMEILOR

Un top realizat de cluj.travel prezintă cinci dintre cele mai frumoase locuri de vizitat toamna.

Mănăstirea Hurezi Este anul Brâncoveanu, iar cea mai importantă moștenire materială a voievodului, Mănăstirea Hurezi (cunoscută și sub numele Horezu), din Oltenia de sub munte, se găsește la marginea Parcului Național Buila-Vânturarița. Zona de contact dintre câmpie și colinele piemontane crează cadrul natural perfect pentru o reverie de toamnă, amplificată de minunea arhitecturală a stilului brâncovenesc. Localizare: Mănăstirea Hurezi este situată la marginea dinspre Râmnicu Vâlcea a orașului Horezu. Un indicator de pe drumul național arată direcția spre mănăstire
Pont: La zece minute cu mașina de mănăstire se află comuna Măldărești cu complexul arhitectural care cuprinde două cule și o biserică brâncovenească, dar și casa memorială I. G. Duca.

Grădina Zmeilor Blocurile de gresie răzlețite țâșnesc spre cer, înconjurate de o pădure de stejari peste care toamna aruncă culori blânde, într-o atmosferă impresionistă. Grădina Zmeilor a început să fie tot mai cunoscută în ultima vreme, după ce, în 2011, a fost finalizat un proiect de amenajare realizat cu fonduri europene. Turiștii frecventează acum zona, dar, într-o zi de octombrie, aveți toate șansele să fiți singur cu zmeii, într-un peisaj neverosimil.

Localizare: Grădina Zmeilor se află pe teritoriul comunei sălăjene Bălan. În satul Gâgău Almașului există un indicator rutier spre rezervația naturală.

Pont: Dacă toți ați ajuns în zonă, cuplați Grădina Zmeilor cu on vizită la Grădina Botanică din Jibou, o supriză plăcută în orice anotimp.

Citeşte mai mult pe cluj.travel.