MENIU

Top 5 motive pentru care ne facem selfie

Nu există persoană care să nu îşi fi făcut un selfie cel puţin o dată sau, în cel mai rău caz, să nu fi auzit de acest trend, mai ales că nu trebuie să fii un mare fotograf sau să deții un aparat performant pentru a-ţi face un selfie. Însă v-aţi întrebat vreodată care sunt principalele motive pentru care facem selfie? Dacă nu, vă spunem noi.

În primul rând facem selfie pentru a arăta tuturor prietenilor de pe reţelele de socializare cât de frumoşi suntem. Asta în cazul fericit. De ce? Pentru că deseori atunci când “studiem” activitatea prietenilor, pe lângă pozele persoanelor frumoase , ne lovim şi de poze mai puţin plăcute din punct de vedere vizual.

Un al doilea motiv este pentru a arăta apropiaţilor pe unde am fost, pe lângă ce clădiri, maşini am mai trecut sau ce oameni ciudaţi sau importanţi am întâlnit ori ultimele achiziţii în materie de vestimentaţie. Pentru că tot a venit vorba de oameni importanţi, aţi văzut că, odată cu apariţia selfie-ului, atunci când facem o poză cu o persoană publică de la noi din ţară sau din străinătate, dacă nu este selfie nu are valoare. De ce anume? Selfie-ul dă greutate pozei. Devine mult mai credibilă.

Dacă ştim bine să numărăm, un al treilea motiv, căci la numărul acesta am ajuns, este imortalizarea momentelor speciale din viaţa noastră. Nu întotdeauna ai timp să faci o poză pentru că până găseşti pe cineva care să îţi facă poza acel moment s-ar putea să dispară sau nu mai poți suprinde reacțiile persoanelor din jur. Aşa că nu rămâne altceva de făcut decât să porneşti camera pe care o ai la îndemână şi GATA POZA!

Un alt motiv este pentru a ne lăuda că avem smartphone. Vă întrebaţi de ce am spus asta, nu ? Cu siguranţă aţi văzut foarte multe selfie-uri în care personajul principal are ochelari iar din faţă nu se vede mare lucru. În schimb, reflexia telefonului în lentila ochelarilor este perfectă. Corect?

Următorul motiv este din plictiseală sau pentru că suntem triști. Atunci când nu avem ce face ori suntem plictisiți facem un selfie pe care îl postăm pe o rețea de socializare și îi adăugăm o stare: “se simte plictisit/ă”, “se simte trist/ă” sau “se simte singur/ă”. Desigur, există si excepții atunci când punem un selfie cu stare de tipul “se simte fericit/ă”, “se simte amuzat/ă” etc., însă ele nu au prea mare succes în ceea ce privește numărul de like-uri și comentarii. Nu te va întreba nimeni de ce ești fericit/ă, însă atunci când ești trist/ă lumea devine, brusc, curioasă.

Ultimul motiv, dar nu cel din urmă, este pentru a posta cel mai bun selfie pe Bestselfie.ro, un site dedicat acestui trend, care va premia cele mai bune trei selfie-uri din cele 300 cele mai votate ce vor fi expuse în cadrul unei expoziții din data de 06 decembrie 2014.

Dacă până acum ți-ai făcut selfie-uri doar din primele cinci motive este timpul să ai un al șaselea motiv. Așadar te invit să îți postezi cel mai bun selfie pe Bestselfie.ro unde poți câștiga și premii pentru asta. Un motiv în plus nu strică niciodată!

Mai multe articole despre:
poze bestselfie