MENIU

Top 10 cele mai spectaculoase și periculoase drumuri din lume

Lumea este plină de locuri periculoase și chiar și de drumuri. Chiar dacă arată uimitor de atractiv, acestea sunt 10 cele mai periculoase drumuri din lume.

1. Overseas Highway din Florida

Acest drum unește insulă cu insulă cu ajutorul unui număr de 42 de poduri. Overseas Highway a fost construită în anul 1938, pe traseul unei vechi căi ferate care a fost distrusă de uragan. Traseul, în mare parte deasupra apei, durează aproximativ patru ore și oferă peisaje extraordinare la ora răsăritului și apusului, scrie www.arzigazu.ro.

2. Red Rock Scenic Road, SUA

Șoseaua parcurge Sedona Red Rock Country, un ținut numit „muzeul fără pereți”. Drumul oferă o priveliște splendidă asupra munților roșii, care par niște spirite fără vârstă și care îi impresionează și inspiră pe turiști. Traseul trece și prin Monumentul Național Castelul Montezuma și Pădurea Națională Coconino.

3. Iroha-zaka, Japonia

Este o șosea șerpuitoare care face legătura între Nikko Central și Oku-Nikko. Drumul cuprinde 48 de curbe și la fiecare cotitură se află câte o literă din alfabetul japonez antic. De fapt, Iroha-zaka este compusă din două drumuri, unul care urcă și altul care coboară.

4. Atlantic Road, Norvegia

Drumul a fost votat de norvegieni drept construcția secolului trecut și are o lungime de 8 kilometri, făcând legătura dintre localitățile Molde și Kristiansund. Șoseaua urcă peste un teren cu o suprafață dură și neuniformă și este spectaculoasă prin faptul că urcă și coboară în multe locuri precum o mare învolburată.

5. Trecătoarea Oberalp, Elveția

Un drum incredibil în munții Elveției, fiind totodat o legătură importantă între Elveția Centrală și Graubunden Oberland. Șoseaua este foarte populară în rândul șoferilor europeni, însă este circulabilă doar pe timpul lunilor de vară. Pe timpul iernii, este închisă circulației, iar drumul este folosit pentru schi, săniuș și drumeții.

6. North Yungas, Drumul Morții, Bolivia

Drumul, numit de localnici „El Camino de la Muerte”, are o lungime de aproape 70 de kilometri și leagă La Paz de Coroico prin Anzii Bolivieni. În 1995, această șosea a fost numită cea mai periculoasă din lume. North Yungas este renumit pentru pericolul extrem, având o singură bandă de mers, urcușuri și coborâșuri riscante, pasaje înguste și aproape deloc parapete de protecție. Ceața și ploaia reduc vizibilitatea, iar suprafața noroiasă adaugă și mai mult pericol oricărei călătorii. În medie, pe această șosea are loc un accident mortal la fiecare două săptămâni și se estimează că între 200 și 300 de pasageri mor în fiecare an pe acest drum înșelător.

7. Trollstigen, Norvegia

Este una dintre cele mai mari atracții din Fjord, Norvegia. Este un drum care străbate munții în regiunea Rauma. Cuvântul Trollstigen înseamnă, în traducere, Scara Trollilor. Acest drum frumos oferă priveliști amețitoare cu câteva cascade incredibile. Este foarte îngust și are 11 viraje ac de păr, fiind o adevărată provocare, care se termină în vârf de munte, la cascada Stigfossen, cu o înălțime de 320 metri.

8. Drumul cu tunel Gouliang, China

Acesta a fost construit sub conducerea a 13 săteni localnici în doar cinci ani, în munții Taihang, în provincia chineză Hunan. Mulți săteni și-au pierdut viețile în timpul lucrărilor la această construcție care a fost deschisă circulației în 1977. Tunelul săpat în munte are o lungime de 1.200 metri, 5 metri înălțime și 4 metri lățime. Drumul este și el unul dintre cele mai periculoase din lume. Acest traseu pitoresc a fost numit „drumul care nu tolerează nicio greșeală” și este o destinație importantă pe harta turismului în China.

9. San Bernanrdino Pass, Elveția

Încă un drum montan prin Alpii Elveției este San Bernardino, ce leagă orașele Misox și Hinterrhein. Trecătoarea se află la o înălțime de 2.065 metri, iar drumul are zone foarte înguste și viraje periculoase. Totuși, acesta oferă priveliști uimitoare și un tunel de 6,6 kilometri lungime.

10. Los Caracoles Pass, Chile, Argentina

Acest drum trece printr-un teritoriu accidentat al Muntelui Andreas din Anzi pe traseul dintre Chile și Argentina. Șoseaua are multe serpentine dificile pe o pantă abruptă și numeroase viraje în ace de păr, fără a avea balustrade de siguranță. În cea mai mare parte a anului, această trecătoare este acoperită de zăpadă, ceea ce o face extrem de dificil de parcurs. Cu toate acestea, Los Caracoles este o șosea destul de sigură, dovadă fiind numărul mic de accidente comparativ cu drumurile similare.

Mai multe articole despre:
spectaculos drumuri periculoase