MENIU

Tocăniță de ciuperci - rețeta tradițională pe care trebuie să o încerci

Tocăniță de ciuperci rețetă tradițională. Rețeta aceasta de tocănită cu ciuperci, transmisă din generație în generație, este perfectă pentru orice anotimp.

Tocăniță de ciuperci rețetă tradițională. Fie că vreți să adăugați și câteva bucăți de carne sau vreți să o păstrați de post, această tocăniță este delicioasă orice preferințe ați avea.

Gradul de dificultate al acesteia este redus, iar ingredientele pot fi găsite oriunde, fie proaspete în piața în timpul sezonului potrivit, fie chiar și conservate la supermarket în timpul iernii.

Iată cum puteți face în propria bucătărie o tocănițp cu ciuperci, pe care o puteți transmite mai departe generațiilor viitoare!

Tocăniță de ciuperci rețetă tradițională.  Ingrediente:

  • 1 kilogram de ciuperci Champignon
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 ceapă medie
  • 50 mililitri de suc de roșii
  • 1/2 legătură de pătrunjel proaspăt
  • 1/2 linguriță de sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 1-2 linguri de ulei

Tocăniță de ciuperci rețetă tradițională. Preparare:

1. Se curăță ciupercile, după care li se taie codițele. Acestea se toacă mărunt, iar pălăriile se feliază. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt, iar ceapa se curăță, se spală și se taie mic.

Tocăniță de ciuperci rețetă tradițională. 2. Într-o tigaie, se pun 1-2 linguri de ulei, iar când se încălzește uleiul, puneți ceapa la călit, până când devine translucidă. Adăugați și codițele tocate mărunt, lăsați-le la călit, după care puteți pune și pălăriile ciupercilor feliate și mai lăsați încă 2-3 minute.

3. Se adaugă o ceașcă de apă sau ce cantitate de apă e necesară pentru a acoperi ciupercile și se lasă la fiert, la foc mic. După ce au fiert, adăugați sarea, piperul negru proaspăt măcinat și usturoiul tocat mărunt și se mai lasă la fiert pentru aproximativ 10 minute.

Tocăniță de ciuperci rețetă tradițională. 4. Se toarnă și sucul de roșii, urmând să mai lăsați încă 10-15 minute pe foc. Între timp, se spală pătrunjelul proaspăt și se toacă mărunt. Se adaugă atunci când este gata preparatul și se amestecă. Se servește cu mămăligă caldă sau rece, după preferințe.

Sursa: totuldespremame.ro