Toate aceste simptome ascund probleme de sănătate
Acestea sunt simptomele care pot şi trebuie să ne dea de gândit suficient de tare încât să punem mâna pe telefoane şi să facem o programare, oricât am fi de ocupaţi, dezamăgiţi de doctori sau încrezători că nu e nimic grav, scrie csid.ro.
Pierderea în greutate, rapidă şi inexplicabilă
Da, sună ca visul împlinit al oricărei femei care vrea să scadă câteva numere la haine, dar, în realitate, poate fi un semnal cât se poate de serios că ceva este în neregulă în organism. Doctorii britanici spun că dacă observăm că am pierdut în jur de 10 la sută din greutatea corpului în 6 luni, fără să facem schimbări ale stilului de viaţă/alimentaţie, atunci este momentul unei vizite medicale. Poate fi semn de diabet, probleme de tiroidă, boli ale ficatului etc.
Orice sângerare fără motiv aparent
Fie că vorbim despre o sângerare nazală care durează mai mult de 20 de minute (şi care poate fi atât semnul unei sensibilităţi la medicamente, cât şi al unei tumori în cavitatea nazală), fie că ne referim la o sângerare apărută după actul sexual sau între menstruaţii (care poate semnala ovare polichistice, fibrom, mai rar cancer cervical), trebuie să contactăm cât mai repede medicul. Sângerările apărute din senin (chipurile) sunt printre cele mai îngrijorătoare simptome. Nu e loc şi timp de ignorat.
Oboseala continuă, pe care nu o vindecă nici vacanţele, nici somnul lung
Suntem tentaţi să credem că oboseala permanentă este o stare normală în lumea modernă în care ne învârtim pe repede înainte şi în care nu ne mai vedem capul de treabă. Dăm imediat vina pe somnul scurt, un sacrificiu pe care trebuie să-l facem dacă vrem şi familie şi carieră şi câte şi mai câte.
Dureri de cap care nu se mai dau duse
La fel ca şi oboseala, durerea de cap pare că vine la pachet cu stilul de viaţă al anilor 2000. Nu toate durerile de cap sunt motiv de vizitat medicul, pentru că aproximativ 90% dintre oameni se plâng că au suferit cel puţin o dată din această cauză în decursul unui an şi pastilele speciale i-au ajutat rapid.
Vânătai care apar uşor şi dispar greu
Dacă observaţi că vă învineţiţi uşor, în zone în care este puţin probabil să vă loviţi, şi vedeţi că urmele nu trec, deşi perioada obişnuită de vindecare s-a scurs, întrebaţi-vă medicul ce analize sunt de făcut. Citeste mai mult...