MENIU

Românii, obligați să își monteze detectoare de fum în case. Cât costă

Detectorul de fum

Ministerul Economiei are în plan să oblige toți românii să-și monteze în case detectoare de fum, pentru a reduce numărul de incendii.

În țări precum Irlanda, Finlanda sau Marea Britanie cetățenii sunt obligați prin lege să-și monteze în locuințe detectoare de fum. În România mai puțin de 20% dintre apartamente au astfel de senzori.

Ministerul Economiei are în plan să oblige toți românii să-și monteze în case detectoare de fum, pentru a reduce numărul de incendii. 

Ideea a pornit de la reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), după ce s-a constatat că sunt foarte multe incendii provocate de instalații electrice improvizate, care ar fi fost stopate mai repede dacă exista o avertizare.

„E vorba de detectoare care sunt autoalimentate prin baterii, de lungă durată. Doar se fixează în tavan. Dacă e fum sau dacă e gaz dau un sunet foarte puternic care avertizează familia", a declarat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, potrivit digi24.ro.

Șefii ISU spun că astfel de dispozitive pot fi montate pe holurile caselor. Prețurile la astfel de dispozitive cu senzori de detectare a fumului pornesc de la 40 de lei și pot ajunge la 200-250 lei.

Mai multe articole despre:
detectoare de fum detector de fum