Titularizare 2018. Când începe examenul de Titularizare 2018
Titularizare 2018. În jur de 31.000 de profesori s-au înscris la examenului de Titularizare 2018. Află când încep examenele?
Titularizare 2018. Aproximativ 31.000 de cadre didactice s-au înscris pentru a susţine examenul de titularizare, a precizat Ministerul Educaţiei, pentru Mediafax, urmând ca în perioada 10 mai-29 iunie să se desfăşoare probele orale şi inspecţiile la clasă. Pe 11 iulie va avea loc proba scrisă.
Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, în perioada 10 mai - 29 iunie vor avea loc probele orale şi inspecţiile la clasă în cadrul examenului de titularizare, urmând ca pe 11 iulie, profesorii care doresc să obţină un loc stabil la catedră să susţină şi proba scrisă.
Ministerul Educaţiei a comunicat că s-au înscris aproximativ 31.000 de cadre didactice, dintre care 4.500 sunt absolvenţi ai promoţiei curente.
Titularizare 2018. Potrivit sursei citate, au fost publicate aproximativ 4.500 de posturi didactice vacante pentru angajare pe perioadă nederminată, din care peste 3.300 în mediul urban şi 1.140 în mediul rural.
Înscrierea candidaţilor la concurs a avut loc în perioada 20 aprilie – 3 mai, inclusiv pentru absolvenţii promoţiei curente, iar etapa de verificare a dosarelor şi de validare a fişelor de înscriere s-a derulat în perioada 4-9 mai 2018.
Titularizare 2018. Când se afişează rezultatele
Rezultatele vor fi afişate pe 17 iulie, iar notele finale, în urma contestaţiilor, vor fi comunicate pe 24 iulie.
Conform metodologie de examen, pentru a fi angajaţi pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota şapte atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru a fi angajaţi pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota cinci atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.
Titularizare 2018. Un candidat a avut dreptul de a se înscrie la concurs în unul sau mai multe judeţe, iar repartizarea pe posturi se va face prin şedinţă publică, în ordinea notelor obţinute la examen, se mai arată în metodologia aprobată de MEN.
Anul trecut, rata de promovare a examenului de titularizare a fost de peste 47,% în rândul candidaţilor care au obţinut note egale sau mai mari de 7.