MENIU

Titanicul va fi lansat din nou la apă, în 2018. Cum arată replica de 388.000 de euro

O replică pe deplin funcțională a celebrului vas transatlantic Titanic va fi lansată la apă în 2018, la împlinirea a 106 ani de când vasul original s-a scufundat în nordul Oceanului Atlantic.

Această nouă versiune, botezată Titanic II, este produsul miliardarului australian Clive Palmer și al companiei sale, Blue Star Line, scrie Daily Mail, citat de activenews.ro.

Deși pare identic cu vasul de croazieră din 1912, noua versiune este cu 4 metri mai largă și are carena sudată, nu nituită, din cauza cerințelor moderne de siguranță maritimă.

Spre deosebire de vasul original, Titanic II va avea suficiente bărci de salvare, împreună cu un sistem de evacuare și o punte pe care se vor afla replici ale bărcilor de salvare originale. Vasul va avea 270 metri lungime, 53 metri înălțime și o greutate de 40.000 de tone.

Prima cursă va fi de la Jiangsu din China de Est la Dubai, și nu ca omonimul său, de la Southampton la New York. Titanicul original s-a scufundat în 1912, după ce s-a ciocnit de un iceberg în Atlanticul de Nord. Peste 1.500 de pasageri și echipajul au murit în acest accident.

Mai multe articole despre:
Titanic replică titanic II